25 Δεκεμβρίου: 8 μύθοι για τα Χριστούγεννα που δεν γνωρίζατε

25 Δεκεμβρίου: 8 μύθοι για τα Χριστούγεννα που δεν γνωρίζατε

25 Δεκεμβρίου είναι μία εποχή που κάθεται όλη η οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι με ένα ποτήρι κρασί και γιορτάζει την γέννηση του Θεανθρώπου.

Στις 25 Δεκεμβρίου, την καθιερωμένη ημέρα Χριστουγέννων είναι μία γιορτή που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια και μοιράζονται παραδόσεις που ναι μεν φαίνονται παλαιές και διαχρονικές, αλλά τελικά  είναι νεότερες απ’ όσο νομίζουν.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι μύθοι και παραδόσεις, τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Για παράδειγμα, ποιος είναι ο λόγος που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου.

Τι γιορτάζουμε στις 25 Δεκεμβρίου

Όλοι γνωρίζουν ότι τα Χριστούγεννα είναι μία ημέρα που οι πιστοί σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν την γέννηση του Ιησού. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο Ιησούς πιστεύεται ότι γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, καθώς δεν υπάρχει κοινά αποδεκτή ημερομηνία γέννησης του Θεανθρώπου.

Η ημερομηνία αυτή έχει επιλεγεί για να τιμήσει τη γέννηση του Ιησού αιώνες μετά το γεγονός. Δεν ταιριάζει καν με τις λεπτομέρειες στις βιβλικές ιστορίες: Οι απογραφές γίνονταν συνήθως το φθινόπωρο και οι βοσκοί δεν ήταν πιθανό να είχαν τα πρόβατά τους έξω στα χωράφια τον Δεκέμβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ