Ουκρανία: Δεν υπάρχουν απώλειες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ, σύμφωνα με το Κίεβο

Ουκρανία: Δεν υπάρχουν απώλειες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ, σύμφωνα με το Κίεβο

Στη Σαμάρα, οι Ρώσοι κηδεύουν τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Μακίιφκα

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Κραματόρσκ προκάλεσε ζημιές αλλά δεν κατέστρεψε κτίρια, ούτε υπάρχουν ενδείξεις για θύματα, σύμφωνα με έναν μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Διεύψευσε

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι από την επίθεση αυτή, που έγινε σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό ενός στρατοπέδου της στη Μακίιφκα, την περασμένη εβδομάδα, σκοτώθηκαν 600 Ουκρανοί στρατιώτες. «Σε αντίποινα για το εγκληματικό πλήγμα του καθεστώτος του Κιέβου, τα πρώτα λεπτά του Ιανουαρίου του 2023 (…) οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν μια επιχείρηση αντιποίνων» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή ενημέρωσή του, επιμένοντας ότι χτυπήθηκαν δύο στρατώνες.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία του πλήγματος αυτού.

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός στρατιωτικός διέψευσε πάντως ότι υπήρξε οποιαδήποτε επίθεση σε στρατώνες στο Κραματόρσκ, τονίζοντας ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί «δεν αντιστοιχούν στην αλήθεια».

Εφτά πύραυλοι κατά τη διάρκεια της νύχτας

«Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν πλήγματα ακριβείας» είπε στον ενημερωτικό ιστότοπο Suspilne ένας εκπρόσωπος της «Ανατολικής» διοίκησης του ουκρανικού στρατού, ο Σέρχιι Τσερεβάτι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για προπαγάνδα της Ρωσίας απέναντι στις επιτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ