Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα αναμένει αποφασιστική δράση από τη Σουηδία

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα αναμένει αποφασιστική δράση από τη Σουηδία

Αποφασιστική δράση αναμένει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αποφασιστική δράση από την Σουηδία αναμένει η Άγκυρα», σύμφωνα με δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Σουηδία «δεν μπορεί να ξεφεύγει από τις ευθύνες της» καταδικάζοντας μόνο το περιστατικό.

«Οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης προσπαθούν να αποτρέψουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Σουηδία είτε θα υποκύψει σε αυτούς είτε θα κρατήσει τις υποσχέσεις της», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση κατανοεί ότι η Τουρκία αντιδρά»

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Σουηδία και τη συνυποψήφιά της, τη Φινλανδία, στην προσπάθειά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ και σύντομα θα έχουν συνάντηση, η οποία πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ δήλωσε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι σημαντικές και καταδίκασε το περιστατικό ως αναίσχυντο. «Η κυβέρνηση κατανοεί ότι η Τουρκία αντιδρά», ανέφερε σε δήλωσή του. «Η εφαρμογή του μνημονίου συνεχίζεται».

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4 ότι η ενέργεια αυτή είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και τη θεωρεί δολιοφθορά κατά της αίτησης ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνώριζε το περιστατικό μέχρι να τελειώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ