Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα Δικαστήρια οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα Δικαστήρια οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Έφτασαν νωρίτερα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλκή Καμπανού έφτασαν περίπου στις 7.30 8 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και ενώ βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλή διεξαγωγή της δίκης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονική επίθεση που «πάγωσε» το πανελλήνιο, οι δώδεκα κατηγορούμενοι -ηλικίας 21 έως 26 ετών, όλοι προσωρινά κρατούμενοι- θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η δίκη τους.

Στην αίθουσα 184, στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όλα είναι έτοιμα για τη «δίκη της χρονιάς» στην πόλη. Με μέριμνα της διοίκησης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ρυθμίστηκαν το τελευταίο 24ωρο οι λεπτομέρειες που αφορούν κάποια χωροταξικά ζητήματα ενόψει της έναρξης της δίκης και μεταξύ αυτών ο ορισμός των σημείων όπου θα λάβουν θέσεις οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες της αποδεικτικής διαδικασίας.

Μοιάζει με τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι στην ίδια αίθουσα και ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου εκδικάστηκαν τα τελευταία χρόνια δύο ακόμη θανατηφόρα οπαδικά επεισόδια, που διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, με θύματα νεαρούς. Πρόκειται για τις περιπτώσεις του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου και του 28χρονου Βούλγαρου Τόσκο Μποζατζίσκι.

Οι κατηγορίες

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ