Τζο Μπάιντεν: Πτώση σημείωσε η δημοτικότητα του

Τζο Μπάιντεν: Πτώση σημείωσε η δημοτικότητα του

Πτώση σημείωσε ο δείκτης δημοτικότητας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά τα διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Ο Τζο Μπάιντεν υπέστη πτώση του ποσοστού δημοτικότητας λόγω των διαβαθμισμένων εγγράφων που βρέθηκαν στην κατοικία του τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters, η δημοτικότητα του προέδρου πλέον βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ανέλαβε την προεδρία.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο επί τρεις ημέρες, ολοκληρώθηκε την Κυριακή και έδειξε ότι το 40% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του Μπάιντεν ως προέδρου, σε αντίθεση με το 39% που ήταν πριν από ένα μήνα σε άλλη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικά F-16: «Με τίποτα δεν θα δοθούν πριν τις τούρκικες εκλογές» λέει ο Συρίγος

Δυσαρέσκεια προς την ηγεσία

Η τωρινή δημοσκόπηση δείχνει ακόμη ότι υπάρχει μια γενική λαϊκή δυσαρέσκεια προς την ηγεσία. Μόλις 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εγκρίνουν τον πρόεδρο της βουλής Κέβιν Μακάρθι, τον ανώτερο εκλεγμένο ρεπουμπλικανό αξιωματούχο.

Το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική άποψη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 38% για την αμερικανική Γερουσία. Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.035 ενήλικες. Ο Μπάιντεν ξεκίνησε το 2023 ενισχυμένος από τα αναπάντεχα θετικά εκλογικά αποτελέσματα για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές.

Μείωση πληθωρισμού

Το ποσοστό του πληθωρισμού στις ΗΠΑ επίσης μειώνεται και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εμφανίζεται αποδιοργανωμένο έπειτα από ημέρες που χρειάστηκε να εκλέξει πρόεδρο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, τα τελευταία ποσοστά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι οι παράγοντες αυτοί μάλλον δεν έχουν επηρεάσει θετικά τη δημόσια εικόνα του προέδρου καθώς ετοιμάζεται, κατά τα φαινόμενα, να διεκδικήσει την προεδρία και πάλι το 2024.

Ο 80χρονος Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ίσως και τον ερχόμενο μήνα, μετά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στις 7 Φεβρουαρίου, είπαν πηγές στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ