Βασιλιάς Κάρολος: Κάνει περικοπές έσοδα του βασιλικού οίκου

Βασιλιάς Κάρολος: Κάνει περικοπές έσοδα του βασιλικού οίκου

Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει στείλει επιστολές στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να κάνει περικοπές στα έσοδα της βασιλικής οικογένειας.

Με την οικονομική κρίση να μαίνεται, τον πληθωρισμό να ξεπερνά κάθε προηγούμενο και το αυξανόμενο κόστος ζωής στην Βρετανία, ο Βασιλιάς Κάρολος προσπάθησε να δώσει λύση εφαρμόζοντας μέτρα λιτότητας στο παλάτι.

Στην επιστολή που έστειλε, τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και τον υπουργό Οικονομικών, ο Βασιλιάς Κάρολος έχει ζητήσει να μειωθεί το ποσοστό των εσόδων που λαμβάνει ο βασιλικός οίκος από το Βρετανικό Δημόσιο ως αμοιβή για την εκχώρηση των γαιών του.

Πώς θα γίνει η περικοπή των βασιλικών εσόδων

Ως γνωστόν, η βασιλική οικογένεια παίρνει το 15% των εσόδων που έχει το Βρετανικό δημόσιο από την εκμετάλλευση γαιών και αλλά και της θάλασσας, καθώς είναι νόμιμος κάτοχος όλων των παραλιών που βρίσκονται στο νησί.

Στην επιστολή του, ο Κάρολος σημειώνει πως δεν επιθυμεί στην παρούσα οικονομική συγκυρία να λάβει το 15% των εσόδων από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής που αξιοποιούν τα στενά της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Ακόμη, θα χορηγήσει άδεια προκειμένου να γίνουν και άλλες επενδύσεις στα υποθαλάσσια οικόπεδα χωρίς πρόσθετες οικονομικές αξιώσεις.

Το 2022 η βασιλική οικογένεια έλαβε περισσότερα από 86 εκατομμύρια λίρες για την χορήγηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων χρήσης κάτι το οποίο με βάση των επενδυτικό σχεδιασμό στα τέλη του 2023 θα ισοδυναμούσε σε ένα ποσό μεγαλύτερο από 150 εκατομμύρια λίρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ