Νταβός: Αίτημα 200 εκατομμυριούχων να φορολογηθούν περισσότερο

Νταβός: Αίτημα 200 εκατομμυριούχων να φορολογηθούν περισσότερο

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, 200 εκατομμυριούχοι ζητούν να φορολογηθούν περισσότερο, από ότι όσο φορολογούνται.

Σε μία από τις ομιλίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, διαβάστηκε μία ανοιχτή επιστολή από 200 εκατομμυριούχους, οι οποίοι καλούσαν τους συμμετέχοντες να τους φορολογήσουν παραπάνω.

Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τον ηθοποιό Mark Ruffalo και τη διάδοχο της Disney, Abigail Disney, υποστηρίζει ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί, επιτρέποντάς τους να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι ενώ η ανισότητα διευρύνεται σε όλο τον κόσμο.

Κίνηση βουλευτών για αύξηση των φόρων στους πλούσιους

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα βουλευτών από επτά πολιτείες σχεδιάζουν να εισαγάγουν νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα που θα αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους, σύμφωνα με την Washington Post. Οι πολιτείες περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, τη Χαβάη, το Ιλινόις, το Μέριλαντ, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Πλέον υπάρχει η ώθηση για υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν προς μια οικονομική κρίση, έχοντας πλέον αγγίξει το ανώτατο όριο του χρέους, το οποίο επί του παρόντος υπολογίζεται στα 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει τον δανεισμό των πόρων του Υπουργείου Οικονομικών για τη χρηματοδότηση οικονομικών υποχρεώσεων, από διάφορα προγράμματα όπως η Κοινωνική Ασφάλιση έως τον στρατιωτικό προϋπολογισμό και τις δαπάνες για υποδομές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ