Ρωσία: Ποιες κρίσιμες προκλήσεις αντιμετωπίζει το 2023

Ρωσία: Ποιες κρίσιμες προκλήσεις αντιμετωπίζει το 2023

O Βλαντίμιρ Πούτιν για το 2023 αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και τρεις προκλήσεις που θα κρίνουν πολλά για την εξέλιξη της προεδρικής του θητείας.

Το 2023, η παγκόσμια κοινότητα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και άλλες τόσες απειλές, κάποιες νέες και άλλες παλιές. Ήδη οι αναλυτές έχουν κάνει τις προβλέψεις τους ως προς τις προκλήσεις και από καμία δεν λείπει η Ρωσία και η εισβολή της στην Ουκρανία. Η απειλή που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, εξακολουθεί και φέτος και το μόνο που μένει να δει κανείς είναι πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η Ρωσία και ο Πούτιν.

Αναλυτές του του Eurasia Group έχουν προειδοποιήσει ότι «Εάν στριμωχτεί στην γωνία, θα μετατραπεί από παγκόσμιος παίκτης σε επικίνδυνο και αδίστακτο κράτος που αποτελεί ένα σοβαρό και διάχυτο κίνδυνο για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όχι μόνο». Ακόμη, οι ίδιοι βλέπουν πως η Ρωσία συνεχίζει να μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα αδίστακτο κράτος που συνιστά απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, τα δυτικά πολιτικά συστήματα, τον κυβερνοχώρο, την επισιτιστική ασφάλεια και φυσικά την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Tatiana Stanovaya, οι προκλήσεις που έχει συναντήσει φέτος η Ρωσία είναι:

Πρώτη πρόκληση: Το πολιτικό μέλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν

Το πρώτο και βασικότερο ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι αν τελικά ο Πούτιν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, στις προεδρικές εκλογές του 2024. Εδώ αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι το σύνταγμα τροποποιήθηκε το 2020 προκειμένου να του επιτρέψει να παραμείνει στον προεδρικό θώκο μέχρι το 2036.

Σε άλλη περίπτωση, μπορεί κάλλιστα να ορίσει ένα διάδοχο. Σε αυτήν την περίπτωση, για να εξασφαλίσει αρκετό χρόνο για την εκστρατεία, θα πρέπει να το αποφασίσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023. Προς το παρόν, κανείς δεν είναι σίγουρος ποια είναι τα σχέδιά του, σημειώνει η Stanovaya εξηγώντας πως αυτό είναι το σύνηθες δεδομένου ότι στον Πούτιν αρέσει να κρατάει κλειστά στα χαρτιά του και να έχει τις ελίτ στο σκοτάδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ