Ρωσία: «Ματωμένο ρεκόρ» – Χίλιοι επιβεβαιωμένοι Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στην Ουκρανία από την αρχή του χρόνου, λένε οι Moscow Times

Ρωσία: «Ματωμένο ρεκόρ» – Χίλιοι επιβεβαιωμένοι Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στην Ουκρανία από την αρχή του χρόνου, λένε οι Moscow Times

Η Ρωσία δεν δίνει συστηματικά τα νούμερα των νεκρών στρατιωτών στην Ουκρανία, ωστόσο ανεξάρτητα Μέσα επιχειρούν να καταγράψουν τα θύματα από τις σφοδρές μάχες που διεξάγονται.

Για «ρεκόρ» νεκρών Ρώσων στρατιωτών από την 1η Ιανουαρίου του 2023 μέχρι και σήμερα γράφουν οι Moscow Times που επικαλούνται ανεξάρτητη έρευνα για τα θύματα του πολέμου από την πλευρά των δυνάμεων της Μόσχας. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα έχουν σκοτωθεί περίπου χίλιοι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες.

Ο επαληθεύσιμος απολογισμός των νεκρών της Ρωσίας ανέρχεται πλέον σε 11.662 στρατιώτες μετά την προσθήκη 942 ονομάτων μεταξύ 1ης και 17ης Ιανουαρίου, ανέφερε την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazona. Ο πραγματικός απολογισμός της σχεδόν 11μηνης ρωσικής εισβολής πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Γιατί υπάρχουν τόσοι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες

«Είναι ένα σούπερ ρεκόρ», δήλωσε ο συντάκτης του Mediazona, Ντμίτρι Τρεστσάνιν σε ένα live stream στο YouTube.

Ο Τρεστσάνιν συνέδεσε το υψηλό ποσοστό θανάτων με την αυξανόμενη πίεση της Ρωσίας για την κατάληψη της Μπακμούτ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι αναλυτές λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν οριακά εδαφικά κέρδη μετά από μήνες μαχών με βαριές απώλειες.

Ο αριθμός των νεκρών περιλαμβάνει τους μισούς από τους 89 Ρώσους στρατιώτες που είχαν επιστρατευτεί και σκοτώθηκαν σε ουκρανική επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε προσωρινό στρατώνα στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Μακιίβκα. Σύμφωνα με τον Τρεστσάνιν, οι υπόλοιποι αριθμοί προέρχονται από τα τέλη του 2022, καθώς ανακοινώνονται με καθυστέρηση δύο εβδομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ