Πολωνία: Θα βρούμε άλλους τρόπους να στείλουμε Leopard στην Ουκρανία, αν δεν το κάνει η Γερμανία

Πολωνία: Θα βρούμε άλλους τρόπους να στείλουμε Leopard στην Ουκρανία, αν δεν το κάνει η Γερμανία

Τι δηλώνει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας για τη στάση της Γερμανίας

Εάν η Γερμανία δεν πάρει πρωτοβουλία, τότε η Πολωνία θα βρει άλλους εταίρους για να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέσκι σε αιχμηρό σχόλιο, κατηγορώντας το Βερολίνο για την υποστήριξή του στο Κίεβο ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Politico, η Πολωνία είναι έτοιμη να ξεπεράσει τη γερμανική διστακτικότητα για να δημιουργήσει έναν «μικρότερο συνασπισμό» χωρών και να βρει συμμάχους πρόθυμους να στείλουν τα τανκς στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο πολωνικό Πρακτορείο Τύπου που δημοσιεύθηκε σήμερα, Κυριακή.

«Δεν θα παρακολουθούμε παθητικά την Ουκρανία να αιμορραγεί μέχρι θανάτου», είπε ο Μοραβιέσκι.

Τι ζητά το Κίεβο

Τα σχόλιά του, όπως επισημαίνει το Politico, έρχονται εν μέσω έντονης συζήτησης για το αν θα σταλούν τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία. Το Κίεβο ζήτησε τα όπλα για να ανανεώσει την επίθεσή του κατά της Ρωσίας για ανακατάληψη των κατεχομένων εδαφών.

Η Γερμανία έχει εκφράσει απροθυμία να στείλει τανκς χωρίς οι ΗΠΑ να κάνουν το ίδιο, καθώς φοβάται κλιμάκωση της σύγκρουσης. Το Βερολίνο έχει επίσης δικαίωμα βέτο στην επανεξαγωγή των όπλων από οποιονδήποτε από τους συμμάχους του. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους αρνήθηκε ότι μπλόκαρε οποιεσδήποτε παραδόσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ