Ουκρανία: Είναι κίνηση καλής θέλησης προς την Ρωσία η διχογνωμία στο ΝΑΤΟ;

Ουκρανία: Είναι κίνηση καλής θέλησης προς την Ρωσία η διχογνωμία στο ΝΑΤΟ;

Η Συμμαχία του ΝΑΤΟ παραμένει ισχυρή στην Ουκρανία. Αλλά εμφανίζονται ρήγματα.

Τα δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα όπλα για την Ουκρανία που ανακοινώθηκαν αυτό το μήνα – συμπεριλαμβανομένων βρετανικών αρμάτων μάχης, αμερικανικών οχημάτων μάχης και οβιδοβόλων από τη Δανία και την Σουηδία – αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, να διχάσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου.

Ωστόσο, τα μικρά αλλά σημαντικά ρήγματα γίνονται πλέον πολύ μεγάλα για να κρυφτούν, σημειώνουν σε ανάλυσή τους οι New York Times, σημειώνοντας πως οι διαφορές αφορούν στη στρατηγική για το επόμενο έτος και το πιο άμεσο ζήτημα του τι χρειάζεται η Ουκρανία τους επόμενους μήνες, καθώς και οι δύο πλευρές του πολέμου προετοιμάζονται για μεγάλες επιθέσεις την άνοιξη.

Και ενώ οι περισσότερες από αυτές τις συζητήσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, η ανυπομονησία της Βρετανίας με τον τρέχοντα ρυθμό βοήθειας και η άρνηση της Γερμανίας να παράσχει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία βγήκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Όταν ο νέος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλίβερλι, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, συγκέντρωσε δημοσιογράφους για γεύμα και υποστήριξε ότι είναι δυνατόν η Ουκρανία να πετύχει μια «νίκη» στον πόλεμο φέτος, αν οι σύμμαχοι κινηθούν γρήγορα για να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της Ρωσίας. Αξιωματούχοι στην Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής και την Φινλανδία συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό με τη βρετανική εκτίμηση.

«Να κρατήσουμε εφεδρείες»

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αντέδρασαν, λέγοντας ότι είναι κρίσιμο να δοθεί με ρυθμό η βοήθεια και να μην πλημμυρίσει η Ουκρανία με εξοπλισμό, που τα στρατεύματά της δεν μπορούν ακόμη να χειριστούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ