Τουρκία: Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στα περί «τουρκικής» μειονότητας

Τουρκία: Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στα περί «τουρκικής» μειονότητας

Το ΥΠΕΞ απάντησε στο προκλητικό tweet στην Τουρκία με φωτογραφία του εθνικιστή μουσουλμάνου ηγέτη, Αχμέτ Σαδίκ

Την οργή του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η νέα πρόκληση στην οποία προέβη η Τουρκία, βάζοντας στο στόχαστρο τη Θράκη και κάνοντας λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.

Το ΥΠΕΞ απάντησε στο προκλητικό tweet του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο κάνει λόγο για «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης και μάλιστα παραθέτει μία φωτογραφία του εθνικιστή μουσουλμάνου ηγέτη, Αχμέτ Σαδίκ με ένα πανό που γράφει «Το έγκλημα μας είναι ότι είμαι Τούρκοι στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ