Εκλογές: Ο Μάκης Βορίδης έδωσε τις επικρατέστερες ημερομηνίες (vid)

Εκλογές: Ο Μάκης Βορίδης έδωσε τις επικρατέστερες ημερομηνίες (vid)

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα στον Απρίλιο με πιθανότερες 3 ημερομηνίες.

«Μοναδικός υπεύθυνος, για να πάρει την τελική απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, είναι ο πρωθυπουργός», επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δίνοντας τις 3 επικρατέστερες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με όσα είπε, στην εφημερίδα «Πατρίς» κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην κοπή της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Ζαχάρως, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, ενώ μια τρίτη εκδοχή είναι ότι «ίσως (ο πρωθυπουργός, να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου».

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Συμφωνία Παναθηναϊκού – Τόμας μέχρι το 2024

Εκλογές μέσα στον Απρίλιο

Ο κ. Βορίδης, ανέφερε ότι, αν τελικά οι εκλογές γίνουν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, θα έχουμε τη διάλυση της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αλλά αυτό -όπως τόνισε- είναι καθαρά απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος, για να πάρει την τελική απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

«Για το πότε θα έχουμε εκλογές, το έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός. Θα είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Επομένως αυτός είναι ο χρόνος. Απλώς για να γίνουν Απρίλιο ή Μάιο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η διάλυση του κοινοβουλίου θα γίνει νωρίτερα. Άρα αν κανείς σκεφτεί ότι οι ημερομηνίες του Απριλίου είναι οι δύο που συζητάμε όλοι, η 2η και η 9η Απριλίου, διότι μετά είναι το Πάσχα και θα πάμε πιο πίσω, αν ο πρωθυπουργός πάει σε αυτές τις ημερομηνίες, θα πρέπει κανείς να περιμένει τη διάλυση του κοινοβουλίου στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Άρα ο χρονικός ορίζοντας είναι περίπου αυτός, αλλά ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ένα περιθώριο να το σκεφτεί και ίσως να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου», είπε ο κ. Βορίδης.

Προβλέπει αυτοδυναμία της ΝΔ – Τι είπε για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο κ. Βορίδης, σε ερώτηση της εφημερίδας, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αφού λόγω του εκλογικού συστήματος είναι πολύ δύσκολο ένα κόμμα να συγκεντρώσει το 46% των ψήφων του εκλογικού σώματος, αλλά είναι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει στη διακυβέρνηση της χώρας, μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των δεύτερων εκλογών.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει κυβέρνηση με ένα άλλο κόμμα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, οπότε έχει χρειαστεί και είναι αυτή η εντολή του ελληνικού λαού, την τιμάμε και προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, για να υπηρετήσουμε το συμφέρον του ελληνικού λαού. Άρα αν είναι αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στο κοινοβούλιο, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε προγραμματικές συνθέσεις, που θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί μία βιώσιμη και αποτελεσματική κυβέρνηση. Πιστεύω όμως ότι δεν θα χρειαστεί αυτό. Θα είμαστε αυτοδύναμοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ