Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός – Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός – Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Συντονιστική σύσκεψη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και την βέλτιστη προετοιμασία – ετοιμότητα ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης και ο επιτελάρχης, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Παράλληλα, έλαβαν μέρος από τον ΔΕΔΔΗΕ ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Μάνος, ο πρόεδρος ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου, από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών η κ. Στρατηγούλα Χουλιάρα και ο κ. Δημήτριος Αναγνώπουλος, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ, εκπροσώπων των Περιφερειών και παραχωρησιουχών αυτοκινητοδρόμων που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία.

Σε ύψιστη ετοιμότητα

Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας τίθεται σε ύψιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ