Σεισμός: Ανυπολόγιστη η καταστροφή σε Τουρκία και η Συρία – Πόσο καιρό θα χρειαστεί να ανοικοδομηθούν

Σεισμός: Ανυπολόγιστη η καταστροφή σε Τουρκία και η Συρία – Πόσο καιρό θα χρειαστεί να ανοικοδομηθούν

Ενώ τα κτίρια που δεν κατέρρευσαν μπορεί να φαίνονται ωραία με γυμνό μάτι, η δομική τους ακεραιότητα μπορεί να έχει καταστραφεί.

Με χιλιάδες κτίρια να έχουν μετατραπεί σε ερείπια σε δεκάδες πόλεις στην Τουρκία και τη Συρία από τον σεισμό της Δευτέρας, αξιωματούχοι λένε ότι θα περάσουν χρόνια μέχρι τα τοπία των δρόμων σε αυτές τις πληγείσες περιοχές να μοιάζουν με τον παλιό τους εαυτό.

Η ανοικοδόμηση θα διαρκέσει πολύ, ίσως τουλάχιστον μια δεκαετία, δήλωσε την Πέμπτη ο Kevin McCue, μέλος της Αυστραλιανής Εταιρείας Σεισμών Μηχανικών.

«Η Τουρκία έχει καλό χάρτη κινδύνου και οικοδομικούς κώδικες, αλλά δεν τους έχει ακολουθήσει», είπε ο McCue στους New York Times, προσθέτοντας ότι ο τρόπος που κατέρρευσαν πολλά κτίρια τη Δευτέρα αποκάλυψε την κακή πρόσφυση των δομικών υλικών και τα μη ασφαλή δομικά στοιχεία.

Αφού καθαρίσουν τα συντρίμμια στις πληγείσες περιοχές, οι υπάλληλοι πρέπει να πραγματοποιήσουν επιθεωρήσεις στα κτίρια που παραμένουν όρθια. Από την Πέμπτη, οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονταν στη βορειοδυτική Συρία και σε 10 επαρχίες της Τουρκίας, σηματοδοτώντας ότι μπορεί να μείνουν ακόμη μέρες ή εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσει η εκκαθάριση και η ανοικοδόμηση.

Ενώ τα κτίρια που δεν κατέρρευσαν μπορεί να φαίνονται ωραία με γυμνό μάτι, η δομική τους ακεραιότητα μπορεί να έχει καταστραφεί. Κάποια από αυτά τα κτίρια θα πρέπει να γκρεμιστούν. Αυτή η διαδικασία από μόνη της μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ