Σεισμός: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να προβλεφθεί

Σεισμός: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να προβλεφθεί

Το ερώτημα για το πώς μπορεί να προβλεφθεί ένας σεισμός για να ξέρει κάποιος πότε επίκειται μία καταστροφή είναι κάτι ταλανίζει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια.

Ο σεισμός στην Τουρκία και στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα σπίτια και κτίρια να καταρρεύσουν σαν «χάρτινοι πύργοι» σε δευτερόλεπτα αφήνοντας πίσω τους χαλάσματα και περισσότερους από 25.000 νεκρούς με τον απολογισμό δυστυχώς να ανεβαίνει δραματικά ώρα με την ώρα.

Όπως το ερώτημα για το πώς μπορεί να προβλεφθεί ένας σεισμός, ώστε να ξέρει κάποιος πότε επίκειται μία καταστροφή, είναι κάτι ταλανίζει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια.

Η απάντηση σύμφωνα με εκτενές άρθρο της Washington Post είναι δύσκολη και η ικανότητα για το πού και πότε θα χτυπήσει ένας σεισμός έχει διαφύγει εδώ και χρόνια από τους επιστήμονες παρόλο που το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, καθώς σημαίνει πώς σώζονται ανθρώπινες ζωές.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι σεισμοί είναι η αιτία για σχεδόν τους μισούς θανάτους από φυσικές καταστροφές εδώ και περίπου δύο δεκαετίες.

Παρόλο που οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει πως στην περιοχή που επλήγη αναμενόταν εδώ και αιώνες ένας ισχυρός και καταστροφικός σεισμός, το πότε δεν είχε προβλεφθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ