Καιρός: Η αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση φέρνει πολικό ψύχος – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός: Η αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση φέρνει πολικό ψύχος – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Ο καιρός τρελάθηκε

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει ξεκινήσει σταδιακά η άνοδος της θερμοκρασίας της χώρας, ωστόσο τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν νέα βαρυχειμωνιά με πολικές θερμοκρασίες.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του αναφέρει ότι οι επόμενες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας θα κυλήσουν με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου φτάνοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τους 20 βαθμούς.

Μπορεί, όπως αναφέρει, οι επόμενες ημέρες να θυμίσουν άνοιξη, παρόλα αυτά ο χειμώνας ο οποίος ήρθε με καθυστέρηση στη χώρα μας κι όχι μόνο, φαίνεται πως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη,  ότι μετά κι από αυτό το ανοιξιάτικο διάλειμμα, θα ακολουθήσει και πάλι βαρυχειμωνιά φέρνοντας το τσουχτερό κρύο και τις κακοκαιρίες ξανά στη γειτονιά μας.

Η στρατόσφαιρα «μαρτυρά» τον χειμώνα που κρύβεται

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του, «η παραπάνω εξέλιξη αποκαλύπτεται από τις μετεωρολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα αρκετά ψηλά από την επιφάνεια του εδάφους σε ύψος μεγαλύτερο των 10 χιλιομέτρων, εκεί δηλαδή όπου η τροπόσφαιρα παραδίδει τη σκυτάλη στη στρατόσφαιρα και η οποία είναι γνωστή στους περισσότερους από την τρύπα του όζοντος για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία σε σχέση και με την κλιματική αλλαγή. Την στρατόσφαιρα την ονομάζουμε αλλιώς και οζονόσφαιρα γιατί εκεί συναντάμε το όζον και που μας προστατεύει από την υπεριώδη βλαβερή ακτινοβολία».

Η αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση θα φέρει βαρυχειμωνιά

Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, συνεχίζει,  που αναμένεται τις επόμενες ώρες στη στρατόσφαιρα πάνω από την Αρκτική, θα ανοίξει τον δρόμο στο πολικό ψύχος να κινηθεί νοτιότερα επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της Γηραιάς ηπείρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ