Θα πολεμήσει στην Ουκρανία στο πλευρό της Ρωσίας η Λευκορωσία;

Θα πολεμήσει στην Ουκρανία στο πλευρό της Ρωσίας η Λευκορωσία;

«Η ήττα του Πούτιν περνάει μέσα από τη Λευκορωσία», γράφει η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Σβιατλάνα Τσιχανόφσκαγια.

Οι φήμες για νέες επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία δεν λένε να κοπάσουν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Τι κι αν η τρίτη και πιο άγρια φάση του πολέμου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Μπαχμούτ, οι ανησυχίες που εκφράζονται για ενδεχόμενη εμπλοκή του Μινσκ, υπενθυμίζουν ότι η Δύση δεν πρέπει να ξεχνά την Λευκορωσία στους μελλοντικούς υπολογισμούς της.

Η χώρα αυτή της ανατολικής Ευρώπης αποτέλεσε εξάλλου τη βάση για την αρχική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην υπηρεσία της Ρωσίας

Έκτοτε παρέχει στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν στρατιωτικές αποθήκες και εξοπλισμό, επιτρέπει την εκπαίδευση των επιστρατευμένων Ρώσων στα εδάφη της και αποτελεί το εφαλτήριο για πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της χώρας του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, γράφει το Foreign Affairs

Όσο πιο γρήγορα η Δύση εντατικοποιήσει τη βοήθεια της προς την Ουκρανία, τόσο πιο σύντομα το δράμα των Ουκρανών θα λάβει τέλος και το έργο της ανοικοδόμησης, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 1τρισ. δολάρια, θα ξεκινήσει και θα μπει σε σειρά.

«Αλλά μόνο αν κάποιος – έστω και ένας στρατιώτης – εισέλθει στο έδαφός μας με όπλα για να σκοτώσει τον λαό μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λευκορώσος ηγέτης.

Μεγάλη Ρωσία;

Να σημειωθεί ότι με διαβαθισμένο έγγραφο της Μόσχας, που διέρρευσε πρόσφατα η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η Ρωσία έχει στόχο να «προσαρτήσει» τη γειτονική της χώρα έως το 2030.

Ο σχετικός φάκελος απαριθμεί συνολικά 17 σελίδες και φέρεται να χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2021, υπό τον τίτλο «Στρατηγικοί Στόχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκορωσία».

Στόχος του Πούτιν είναι να διεισδύσει στη Λευκορωσία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και να δημιουργήσει ένα ενιαίο κράτος υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

Κατά αυτόν τον τρόπο ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι θα θωρακιστεί από τη δυτική επιρροή με τη δημιουργία ενός προπυργίου απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Άραγε τι έχει να πει γι’ αυτά ο Λουκασένκο, που όλα τα ξένα έντυπα, γράφουν ότι είναι ο μόνος ηγέτης που ξέρει τόσο καλά τον Πούτιν.

Μήπως όμως κι αυτός πλανάται πλάνην οικτράν;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ