Τέμπη: Γιατί ο σταθμάρχης δεν είχε χαράξει δρομολόγιο – Ποιοι μπαίνουν στο «κάδρο» των ευθυνών μετά τα πορίσματα εμπειρογνωμόνων

Τέμπη: Γιατί ο σταθμάρχης δεν είχε χαράξει δρομολόγιο – Ποιοι μπαίνουν στο «κάδρο» των ευθυνών μετά τα πορίσματα εμπειρογνωμόνων

Πώς γίνεται η χάραξη δρομολογίων στον σταθμό της Λάρισας. Στα χέρια της ανακρίτριας πολυσέλιδα πορίσματα των ειδικών εμπειρογνωμόνων.

Να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ζήτησαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, εργαζόμενοι και νεολαίοι που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8ης Μαρτίου.

Κοινό αίτημα όλων είναι να μην απομονωθούν οι ευθύνες στον σταθμάρχη Λάρισας και στο «ανθρώπινο λάθος», αλλά να αναβαθμιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο με τα απαραίτητα σύγχρονα και αυτόματα συστήματα που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα να ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η συζήτηση σε σχέση με το πώς έγινε το δυστύχημα τη νύχτα της Τρίτης 28ης Φεβρουαρίου που έχει κοστίσει τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Δεν χαράχτηκε δρομολόγιο

Για τους χειρισμούς από την πλευρά του σταθμάρχη Λάρισας τη νύχτα του δυστυχήματος μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» 91,6 και 105,8 ο Χρήστος Ρετσινάς, Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών.

Για τις κλήσεις τη νύχτα της τραγωδίας

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Παραμένει, όμως, άγνωστο αν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό, αν τον κάλεσε και δεν απαντούσε, κάτι που θα φανεί από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη που έχει ήδη κατασχεθεί, προκειμένου να αντληθούν και από εκεί κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας στοιχεία.

Πώς θα επιλεγούν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές

Εν τω μεταξύ, για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλεγούν δύο εφέτες ειδικοί ανακριτές που θα αναλάβουν στο εξής τις έρευνες, μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ