«Ναι» με αστερίσκους από Μπλίνκεν για τα F-16 στην Τουρκία – Αντιδράσεις Δημοκρατικών

«Ναι» με αστερίσκους από Μπλίνκεν για τα F-16 στην Τουρκία – Αντιδράσεις Δημοκρατικών

Το θέμα συζητήθηκε Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής.

Συνεχές είναι το «ράπισμα» που δέχονται η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά το ζήτημα της πώλησης των F-16 από τις ΗΠΑ, με τις πιέσεις από τους Αμερικανούς αξιωματούχους και από Δημοκρατικούς βουλευτές προς την κυβέρνηση Μπάιντεν να είναι διαρκείς.

Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, επανέλαβε την πάγια θέση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι στηρίζουν την πώληση των F-16, ωστόσο σημείωσε πως αυτός ο εξοπλισμός δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για προώθηση διαφορών εντός του ΝΑΤΟ.

«Κόλαφος» ο Δημοκρατικός βουλευτής, Ντέιβιντ Σισιλίνι

Κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής, ο Δημοκρατικός βουλευτής, Ντέιβιντ Σισιλίνι, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν πρέπει να λάβει καινούργια ή κιτ εκσυχρονισμού F-16, τη στιγμή που ο υπάρχον στόλος χρησιμοποιείται για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και του ελληνικού εναέριου χώρου.

Παράλληλα ο κ. Σενσίνι κατηγόρησε την Τουρκία για υπονόμευση της ενότητας του ΝΑΤΟ.

«Η χρήση του υπάρχοντος στόλου των F-16 από την Τουρκία για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και η άρνησή της να αποκλείσει τη χρήση αναβαθμισμένων F-16 για τη συνέχιση της παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρο υπονομεύει την ενότητα του ΝΑΤΟ. Και ξέρω ότι αυτό είναι μια σημαντική προτεραιότητα για εσάς. Θα μπορούσατε να μιλήσετε για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι τα αμερικανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν συμμάχους και εταίρους στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη βόρεια Συρία;», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ