Εκλογές: Το ομιχλώδες τοπίο μετά την 21η Μαΐου – Τι λένε Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης για κυβερνήσεις συνεργασίας

Εκλογές: Το ομιχλώδες τοπίο μετά την 21η Μαΐου – Τι λένε Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης για κυβερνήσεις συνεργασίας

Το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης μετά την πρώτη Κυριακή της 21ης Μαΐου θεωρείται εξαιρετικά απίθανο. Οι στρατηγικές των κομμάτων ενόψει των εκλογών

Σε λιγότερους από δύο μήνες θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα κόμματα να έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα προκειμένου να προσελκύσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν στην πρώτη κάλπη που θα στηθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης μετά την πρώτη Κυριακή της 21ης Μαΐου θεωρείται εξαιρετικά απίθανο ενώ τα κομματικά επιτελεία φαίνεται πως προετοιμάζονται και για την εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να στηθούν δεύτερες κάλπες στις 2 Ιουλίου όπου τότε, τα κόμματα – σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου – θα κληθούν να αποφασίσουν ποια μπορούν να συνεργαστούν σε ένα προγραμματικό πλαίσιο.

Μέσα στο προεκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί, αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτόξευσαν τα «πυρά» τους στη σκιά της δήλωσης Ανδρουλάκη, προτάσσοντας τις δικές τους θέσεις με τις οποίες θα πορευτούν τους επόμενους δύο μήνες. 

Η στρατηγική Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, είχε στείλει τα δικά του μηνύματα από τη Φθιώτιδα, δείχνοντας ότι πρώτος στόχος για τη ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ