Εκλογές στην Τουρκία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Εκλογές στην Τουρκία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Ερντογάν βρίσκεται ενώπιον της δυσκολότερης εκλογικής μονομαχίας της πολιτικής του καριέρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει ότι για πρώτη φορά στην μακρά πολιτική του καριέρα, ίσως και να χάσει τις εκλογές που θα γίνουν τον Μάϊο στην Τουρκία. Έχοντας αυτό κατά νου προσπαθεί να αναφέρεται όχι τόσο στα ελληνοτουρκικά, αλλά στα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας, δείχνοντας ότι έχει φτάσει την χώρα σε τέτοιο επίπεδο που η άμυνα της να μπορεί να σταθεί απέναντι σε κάθε απειλή.

Η συνταγή αυτή είναι παλιά, αλλά μέχρι τώρα πάντα κερδίζει και συσπειρώνει το κοινό του κόμματος του. Μιλώντας σε στρατιωτικούς και στρατεύσιμους, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στον «αιώνα της Τουρκίας» λέγοντας: «Τις επόμενες ημέρες θα εμφανίσουμε στον λαό μας νέα σχέδια που θα αυξήσουν την ισχύ μας στις θάλασσες, στους αιθέρες αλλά και στην ξηρά.

Το σημείο που φτάσαμε είναι σημαντικό αλλά δεν είναι στο επίπεδο που θα μας φέρουν στον πραγματικό μας στόχο. Τα αμυντικά μας προγράμματα τα οποία συνεχίζουμε, τα βλέπουμε ως συμπλήρωμα της πολιτικής και οικονομικής μας ισχύος. Κι αν το πετύχουμε αυτό, με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεκινήσει ο ‘αιώνας της Τουρκίας’. Αυτό δεν θα είναι ένα απλό σύνθημα».

Ο Κιλιτσντάρογλου βασίζεται σε Ιμάμογλου και Γιαβάς

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου γνώρισε την αποθέωση όταν αναφέρθηκε στους δύο υποψήφιους αντιπροέδρους του, τον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Μανσούρ Γιαβάς. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μαζί με τον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Μανσούρ Γιαβάς θα φέρουμε την άνοιξη στην Τουρκία.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «Ξεκινήσαμε για να ανανεώσουμε την Τουρκία, για να φέρουμε την άνοιξη της Τουρκίας. Μαζί μου έχω δυο αξιότιμους φίλους μου. Δυο φίλους μου. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Μανσούρ Γιαβάς που έκανε την Άγκυρα, ως πόλη του Κεμάλ Ατατούρκ.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, προβάδισμα νίκης έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο έμπειρος τούρκος δημοσκόπος Ιμπραχίμ Ουσλού, ο οποίος τονίζει ότι «ο Kιλιτσντάρογλου είναι πάνω από το 50% και ίσως νικήσει από τον πρώτο γύρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ