Al Jazeera: Ράπισμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, πυρά στην κυβέρνηση

Al Jazeera: Ράπισμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, πυρά στην κυβέρνηση

Το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα έθεσε στο μικροσκόπιο η εκπομπή «The Listening Post» του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera με σοβαρές κατηγορίες για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τη διαλεύκανσή του και αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως στην υπόθεση εμπλέκεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά και το νέο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, μια πιο οικονομική εκδοχή του ισραηλινού Pegasus, όπως λέει.

«Μια ιστορία για τη δράση της ΕΥΠ και του Predator, ενός φθηνότερου και λιγότερο εκλεπτυσμένου spyware από το ισραηλινό Pegasus, που δεν λέει να σβήσει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης» λέει χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας στους θεατές το ελληνικό σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Σπεύδει να επισημάνει ότι αφορά δεκάδες Έλληνες, ανάμεσα τους και στελέχη της κυβέρνησης, «που αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή, αλλά δεν δείχνει και διατεθειμένη να κάνει τα απαιτούμενα για την εξιχνίαση του».

«Αυτό εκπλήσσει εξίσου με τη σιωπή μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης για το θέμα», τονίζει ο παρουσιαστής, που σημειώνει ότι θύματα του είναι και δημοσιογράφοι της χώρας.

Περίεργη σιωπή…

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι στην επιφάνεια το έφεραν άρθρα από μικρότερης εμβέλειας μίντια και από ξένα μέσα, που όμως τράβηξαν την προσοχή του ευρωκοινοβουλίου λίγο πριν τη διενέργεια εκλογών στη χώρα τον επόμενο μήνα. Προλογίζοντας την αφήγηση των γεγονότων από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη που έχει πέσει θύμα παρακολούθησης, ο παρουσιαστής κάνει λόγο για μια ιστορία που προκαλεί, αλλά περιέργως δεν είναι είδηση στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ