Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς θα αξιοποιηθεί ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς θα αξιοποιηθεί ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός

Τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, πύραυλοι και τόνοι προηγμένων οπλικών συστημάτων περνούν τα σύνορα της εμπόλεμης χώρας

Βρετανικά Challenger, γερμανικά Leopard 2 και Marder, αμερικανικά Stryker και Cougar, δεκάδες τον αριθμό, μεταφέρονται μέσα από απόρρητες διαδρομές στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο νέος εξοπλισμός που πλημμυρίζει την ουκρανική επικράτεια, αποτελεί την απάντηση των χωρών της Δύσης στις εκκλήσεις της εμπόλεμης χώρας που ελπίζει πως, αξιοποιώντας τα, θα καταφέρει μια επιτυχημένη αντεπίθεση στη διάρκεια της άνοιξης.

Παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ασκούσε πιέσεις για 300 άρματα μάχης και άλλα οχήματα, αλλά και για σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη – δηλαδή, πολύ πιο αναβαθμισμένες ενισχύσεις από εκείνες που τελικά έλαβε – άρθρο του Guardian τονίζει πως η άφιξη των νέων εξοπλισμών σε ουκρανικά εδάφη έχει πυροδοτήσει εικασίες για τις πιθανές εξελίξεις στο μέτωπο εντός των ερχόμενων εβδομάδων και μηνών.

Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Η πρόσφατη επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς φαίνεται να επέφερε μικρά κέρδη και βαριές απώλειες για την επιτιθέμενη χώρα, κυρίως γύρω από την κρίσιμη πόλη Μπαχμούτ. Επομένως, ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει στη διάθεσή της επαρκείς πόρους για ένα χτύπημα μεγάλης ισχύος, πράγμα που ακόμη και η Ρωσία δεν έχει επιτύχει μέχρι τώρα, πάνω από ένα χρόνο από την εισβολή.

Αντ’ αυτού, αναλυτές εκτιμούν ότι η αντεπίθεση ή οι αντεπιθέσεις θα θυμίζουν εκείνες που οδήγησαν στην ανάκτηση μεγάλων εκτάσεων που είχε καταλάβει ως τότε η Ρωσία, στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο, γύρω από το Χάρκοβο και στα νότια της χώρας, με κορυφαία στιγμή την ανάκτηση της Χερσώνας.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο νότος θα αποτελέσει το θέατρο και για την αντεπίθεση της άνοιξης, όμως προειδοποιούν πως η αποτελεσματική χρήση της παραπληροφόρησης από την Ουκρανία στη διάρκεια των περσινών μαχών, μεταφράζεται σε πιθανούς αντιπερισπασμούς και εντός των ερχόμενων μηνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ