Εκλογές: Στον Άρειο Πάγο η «καυτή πατάτα» του «κόμματος Κασιδιάρη» – Η εκλογή Κανελλόπουλου και οι αντιδράσεις

Εκλογές: Στον Άρειο Πάγο η «καυτή πατάτα» του «κόμματος Κασιδιάρη» – Η εκλογή Κανελλόπουλου και οι αντιδράσεις

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, πάντως, θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών, δήλωσε ο νέος πρόεδρος...

Τα βλέμματα του πολιτικού κόσμου και όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι στραμμένα στον Άρειο Πάγο, ο οποίος και θα αποφασίσει στις 5 Μαΐου εάν θα επιτρέψει την κάθοδο στις εκλογές του «κόμματος Κασιδιάρη», με πρόεδρο πλέον – και επισήμως – τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Η Βουλή έκανε αυτό που της αναλογούσε, ψηφίζοντας το νόμο που φιλοδοξεί να «μπλοκάρει» την είσοδο στο κοινοβούλιο του ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού, που ίδρυσε ο φυλακισμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης. Τώρα, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Καλό θα ήταν, βέβαια, πριν φτάσουμε σε νόμους – «μπλόκα», η Πολιτεία να είχε στερήσει από ένα καταδικασμένο μέλος εγκληματικής οργάνωσης τη δυνατότητα της προπαγάνδας και των δημοσίων σχέσεων μέσα από τις φυλακές.

Την επόμενη φορά, ίσως…

Όπως είναι γνωστό, για να καταφέρει ο Κασιδιάρης να μπει στην Βουλή από το… «παράθυρο», το καταστατικό του κόμματος έπρεπε να αλλάξει, η διοικητική επιτροπή να καταργηθεί, ενώ το ονομαζόμενο «εθνικό συμβούλιο» έπρεπε να επικυρώσει με συνεδριακού τύπου διαδικασίες τις αλλαγές, αλλά και το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής.

Όλα αυτά έγιναν, υποστηρίζει ο νέος πρόεδρος του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες», Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ελέχθηκε «παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος ‘Ελληνες», ενώ ανέφερε πως σε διαδικασία που έγινε την Τρίτη από πανελλαδικό συμβούλιο,  καταργήθηκε η διοικούσα επιτροπή του «κόμματος Κασιδιάρη» και ο ίδιος εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος με 72 ψήφους.

Παράλληλα, ο κ. Κανελλόπουλος δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι ο Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος του κόμματος στην Α’ Αθηνών…

Το «μπαλάκι» στον Άρειο Πάγο

Κόμματα και πολιτικοί «δείχνουν» τον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα το Α1 Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα – Έλληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα να υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του, ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του.

Να σημειωθεί ότι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα αναλάβει, επίσης, τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί.

«Η Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει νόμο, βάσει του οποίου η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να μην επιτρέψει σε εγκληματικές οργανώσεις με τον οποιονδήποτε μανδύα να διεκδικήσουν την παρουσία τους στην ελληνική Βουλή», τόνισε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν πως δεν υπάρχουν συνταγματικά περιθώρια για μεγαλύτερη νομοθετική παρέμβαση και πως η ισχύουσα νομοθεσία παρέχει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία στον Άρειο Πάγο για να λάβει την τελική απόφαση.

Βενιζέλος: «Σκηνικό παραλάνησης της Δικαιοσύνης»

«Η Βουλή έκανε το καθήκον της. Ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Εναπόκειται στη Δικαιοσύνη να προστατεύσει την εφαρμογή του πλαισίου αυτού», επισήμανε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης – το κόμμα του οποίου είχε επίσης ψηφίσει την σχετική τροπολογία.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, μιλώντας στο MEGA, για την ανάληψη της προεδρίας του συγκεκριμένου κόμματος από έναν πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τόνισε πως «αυτό πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά και οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι, οι επίτιμοι δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων και όλων των βαθμών, γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα κύρους και αξιοπστίας της δικαιοσύνης, το οποίο δεν τελειώνει με την αφυπηρέτηση (σ.σ. συνταξιοδότηση) ενός δικαστικού λειτουργού, αλλά συνεχίζεται και μετά, με την στάση και την συμπεριφορά».

Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, χαρακτήρισε αυτή την αλλαγή ηγεσίας στο «κόμμα Κασιδιάρη» προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές, ως «προφανή απόπειρα καταστρατήγησης του νόμου, άρα εκ του πλαγίου παραβίαση, που ο Άρειος Πάγος είναι σε θέση να διαγνώσει και να παραμερίσει. Πρόκειται στην πραγματικότητα για σκηνικό παραλάνησης της Δικαιοσύνης», επισήμανε.

Σε κάθε περίπτωση, όταν στο συγκεκριμένο κόμμα θα είναι υποψήφιος και ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Κασιδιάρης, δεν είναι και πολύ εύκολο να παραπλανηθεί κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ