Τσίπρας: Οι προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη δείχνουν πανικό – Τι είπε για τις αποστασίες και τις συνεργασίες

Τσίπρας: Οι προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη δείχνουν πανικό – Τι είπε για τις αποστασίες και τις συνεργασίες

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις εκλογές στις 21 Μαΐου, τις μετεκλογικές συνεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τις εξελίξεις και μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, επισήμανε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αν η ΝΔ είναι έστω με μισή μονάδα μπροστά στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση με κάθε τρόπο, ό,τι κι αν λέει πριν τις εκλογές γι΄ αυτό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την πρωτιά για να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση και να έρθει η «αλλαγή».

«Δεν θα υπάρξει μεγάλη αποχή»

«Έχουν αλλάξει οι όροι» που γίνονται οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πριν από τις εκλογές, είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρχει συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές και ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αποχή.

Για τους νέους και τα πανεπιστήμια

«Με 50άρια και 150άρια δεν γεμίζει η κάλπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι «οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δείχνουν πανικό». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε αυτές τις εξαγγελίες για να απαντήσει στο καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπουργείο στέγασης μπορεί να κάνει», τι πολιτική θα έχει, αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την ίδρυση νέου υπουργείου.

«Είχαμε δεσμευτεί να καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το πανεπιστήμιο;», αναρωτήθηκε.

«Ας υπάρχει ιδιωτική εκπαίδευση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, τόνισε.

«Δεν είμαστε απέναντι στα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικές σχολές», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αλλά η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει την ισονομία για όλους με την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, επισήμανε.

Ο Όθων Ηλιόπουλος κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε ότι ο ίδιος μπόρεσε να σπουδάσει δωρεάν Ιατρική στην Ελλάδα, να πάρει τα εφόδια και να συνεχίσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ.

«Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τη δημόσια εκπαίδευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα μας δεν είναι είναι να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να γίνουμε Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις αποστασίες

«Όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση τα κόμματα διεκδικούν τον χώρο τους», είπε ο κ. Τσίπρας και θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βιώσει αυτή την πίεση πριν από τις κάλπες όταν ήταν μικρό κόμμα.

«Μην προεξοφλείτε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άγονες… Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν την κυβέρνηση», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά έστω με μισή μονάδα θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση «με κάθε τρόπο».

«Η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια επανήλθε στο ζήτημα των υποκλοπών. «Ο ανιψιός του παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο», σημείωσε.

«Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση», σημείωσε.

«Ο κύριος Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει ότι με τη δεξιά του Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τείνω το χέρι της συνεργασίας στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ», σημείωσε και έκανε κριτική στη γραμμή «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» που διατηρεί ο Περισσός.

«Αφού δεν σε ενδιαφέρει το ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο γιατί να σε επιλέξει ο λαός;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το ζήτημα είναι οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με πολιτικές Μητσοτάκη αλλά όχι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, θα ήταν ΟΚ ο Ανδρουλάκης», αναρωτήθηκε και πάλι ο κ. Τσίπρας.

«Επιλογές με πρωθυπουργό χωρίς την έγκριση του λαού δεν βγήκαν σε καλό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητάμε να βγούμε πρώτοι γιατί ο πρώτος θα καθορίσει τις εξελίξεις», είπε ο κ. Τσίπρας. «Τους πολίτες τους νοιάζει να υπάρξει μια αλλαγή», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν τους νοιάζουν τόσο τα κόμματα», πρόσθεσε.

Για τους πλειστηριασμούς

«Το σχέδιο Ηρακλής έχει καταρρεύσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι «οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μπορούν να σταματήσουν», όπως αυτός στη Χαλκιδική που ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα.

«Διατηρήσαμε την προστασία της Α’ κατοικίας μέχρι και το τέλος του 2019», είπε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε ότι «θα υπάρχει μια πλατφόρμα ρύθμισης υποχρεωτική για τα funds».

«Δεν μπορεί μια κοινωνία να αντέξει ένα ‘τσουνάμι’ εξώσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το debate

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει με αστείο τρόπο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ανεβοκατεβάζει την εκτίμηση για το δημοσιονομικό του κόστος.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να κάνουμε ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, φοβάται», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, ενώ σχολιάστηκε ότι την ίδια ώρα έδινε συνέντευξη στον Ant1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα άτυπο και ιδιότυπο debate.

Για τη Δικαιοσύνη και τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές

«Δεν έχω δει ποτέ ένα τμήμα του Αρείου Πάγου να αποφασίζει ποιο κόμμα είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και ποιο όχι», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίρπας.

«Υπάρχει μια υπόγεια διασύνδεση μεταξύ Μαξίμου και κομμάτων της ακροδεξιάς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή, βρήκαν παπά να θάψουν πέντε – έξι», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σχετικά με το κόψιμο κομμάτων που ανήκουν στη «δεξιά πολυκατοικία».

«Η Δικαιοσύνη στον τόπο μας είναι ένα μεγάλο θέμα», «έχω εμπιστοσύνη στον απλό δικαστή», «η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών είναι έντιμοι άνθρωποι», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κατάσταση στη Δικαιοσύνη.

Για την πιθανότητα δεύτερων εκλογών

«Δεν πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θέλει να έρθει σε debate μαζί μου», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας όταν οι δημοσιογράφοι σχολίασαν πώς ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στη συνέντευξή του στον Ant1 debate ανάμεσα στους δύο στις δεύτερες εκλογές αν υπάρξουν. Στη συνέχεια επισήμανε και πάλι ότι ο πρώτος στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τις εξελίξεις.

«Κανένα μικρό κόμμα δεν συμφέρουν οι δεύτερες εκλογές», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι δεύτερες εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος ή Τσίπρας ή Μητσοτάκης», είπε.

Για τις δημοσκοπήσεις

Στην εποχή του Predator φοβάσαι να δηλώσεις τι θα ψηφίσεις, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν είναι όλοι μουτζαχεντίν του ΣΥΡΙΖΑ να λένε τι ψήφισαν», «οι 5 στους 7 δεν απαντούν», περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με το εργαλείο των δημοσκοπήσεων που δεν μπορούν να προβλέψουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω βρει κανέναν που να μας ψήφισε το 2019 και να μου έχει πει ότι δεν θα μας ψηφίσει τώρα», είπε.

Για τα Τέμπη

«Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε», «πιστεύουν ότι το κράτος είναι τσιφλίκι τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα Τέμπη και επισήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπιστοσύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ