Ήχησαν οι σειρήνες σε όλη την Ουκρανία

Ήχησαν οι σειρήνες σε όλη την Ουκρανία

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια λίγες ώρες αφού η Ρωσία εξαπέλυσε εκ νέου μαζικές αεροπορικές επιθέσεις πλήττοντας στόχους σε όλη την Ουκρανία.

Ουκρανοί στρατιωτικοί bloggers ανέφεραν ότι ο αντιαεροπορικός συναγερμός είναι πιθανόν να ενεργοποιήθηκε από την απογείωση ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους οπλισμένου με υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal.

«Η Ρωσία θα ηττηθεί όπως ο ναζισμός»

«Όπως καταστρέψαμε το κακό μαζί τότε, καταστρέφουμε ένα αντίστοιχο κακό μαζί τώρα», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας «αυτό το κακό, αν και σήμερα είναι διαφορετικό, έχει τον ίδιο στόχο: την υποδούλωση και την καταστροφή».

«Θα νικήσουμε!», δεσμεύθηκε ο Ζελένσκι σε αυτή την ομιλία που ηχογραφήθηκε μπροστά από το μνημείο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει ανεγερθεί στις όχθες του ποταμού Δνείπερου στο Κίεβο. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συνεισφορά του ουκρανικού λαού στη νίκη κατά του ναζισμού», επεσήμανε.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι αντί για τα δημοκρατικά «ιδεώδη» επιλέγει «την επιθετικότητα και την προσάρτηση, την κατοχή και τον εκτοπισμό, τη σφαγή και τα βασανιστήρια, τον βομβαρδισμό πόλεων και την πυρπόληση χωριών». «Δεν θα χάσουμε αυτά που κερδίσαμε, θα ανακτήσουμε όλα όσα κατέκτησε ο εχθρός», υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ