Εκλογές Τουρκία: Ξεκάθαρος ο Ιμάμογλου – «Ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος»

Εκλογές Τουρκία: Ξεκάθαρος ο Ιμάμογλου – «Ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος»

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μαζί με τον ομόλογό του της Άγκυρας, αμφισβητούν τα αποτελέσματα του κρατικού πρακτορείου Anadolu.

Τα αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και δείχνουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προηγείται στις πιο κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία την τελευταία 20ετια αμφισβήτησαν οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς που προέρχονται από το κόμμα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου.

Οι δύο δήμαρχοι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να είναι προσεκτικοί και να μην βασίζονται στα αποτελέσματα που δίνει το κρατικό πρακτορείο, το οποίο κατηγόρησαν για «χειραγώγηση των αποτελεσμάτων».

Διαβάστε επίσης: Η Σίτι προελαύνει και η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι η μεγάλη κερδισμένη!

Όπως υποστήριξαν οι δύο δήμαρχοι η αντιπολιτευόμενη συμμαχία έχει κάνει ενστάσεις σε εκλογικά τμήματα που προηγούνταν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί η ενσωμάτωσή τους και έχει σαν αποτέλεσμα να φαίνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι κατά πολύ μπροστά.

«Βιώνουμε την περίπτωση του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu. Η αξιοπιστία του πρακτορείου είναι κάτω από μηδέν. Δεν πρέπει να το εμπιστεύεστε. Τα αποτελέσματα είναι μηδενικά και άκυρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου και κατηγόρησε το κρατικό πρακτορείο για παρόμοιες ενέργειες και στις προηγούμενες εκλογές και έφερε σαν παράδειγμα το 2015 όταν σύμφωνα με το Anadolu o Ερντογάν είχε ξεκινήσει με ποσοστό 65% και κατέληξε στο 40%.

«Μην κοιτάτε τα αποτελέσματα του Anadolu, θα παραπλανηθείτε είπε χαρακτηριστικά. «Καθώς υπάρχουν ενστάσεις σε περιοχές που τα ποσοστά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Υποστηρίζοντας ότι παλιότερα το κρατικό πρακτορείο έδειχνε τον Τούρκο πρόεδρο να προηγείται ακόμα και με 15 μονάδες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε πως «μπορούμε να το πούμε άνετα: ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς».

«Έχουν παραπλανήσει το έθνος μας»

«Έχουν παραπλανήσει το έθνος μας με το να δημοσιεύουν τις κάλπες που προγούνται. Δεν νιώθουν ντροπή και δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ο πρόεδρός μας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται», είπε από την πλευρά του ο Μανσούρ Γιαβάς.

«Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι μας είναι ότι όλα θα πάνε καλά», προσέθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ