Η Σίτι προελαύνει και η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι η μεγάλη κερδισμένη!

Η Σίτι προελαύνει και η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι η μεγάλη κερδισμένη!

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 της Έβερτον, πέτυχε την 11η σερί νίκη της και σφιχταγκαλιάζει το πρωτάθλημα. Παράλληλα η ήττα της Έβερτον σημαίνει «μισή» παραμονή για την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα προελαύνει κανονικά στην Premier League. Επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας της Έβερτον και με 11 νίκες σερί στο τελευταίο διάστημα δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στην κούρσα τίτλου με την Άρσεναλ.

Οι Πολίτες έχουν πλέον 85 βαθμούς σε 35 ματς, με την Άρσεναλ να βρίσκεται στο -4 (81 βαθμοί) με ίδιο αριθμό ματς. Για την ομάδα του Μάντσεστερ απομένουν τα ματς κόντρα σε Τσέλσι (εντός), Μπράιτον (εκτός) και Μπρέντφορντ (εκτός), την ώρα που η Άρσεναλ έχει εντός έδρας την Μπράιτον και την Γουλβς και εκτός έδρας την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Διαβάστε επίσης: Στην Τούμπα δεν υπάρχει μόνο η βαθμολογική υποχρέωση…

Με λίγα λόγια ο Μικέλ Αρτέτα και οι παίκτες του πρέπει να κάνουν το 3/3 και να περιμένουν τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να πάρουν μόλις μια νίκη από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια. Κοινώς μιλάμε για σενάριο… επιστημονικής φαντασίας. Όσο βαρύ πρόγραμμα και να έχει η Σίτι, όσο και το μυαλό όλων να είναι… κολλημένο στην επιτυχημένη πορεία στο Champions League.

Η νίκη της Σίτι επί της Έβερτον, επηρεάζει εκτός από τη μάχη της κορυφής και αυτή της ουράς. Αυτή τη στιγμή και μετά τη ήττα των Ζαχαρωτών, έχουμε τέσσερις ομάδες να μάχονται για να αποφύγουν δύο θέσεις που οδηγούν στην Championship.

Η Λέστερ με ματς λιγότερο (35 ματς) είναι 19η με 30 βαθμούς και πολύ δύσκολο πρόγραμμα καθώς έχει μπροστά τις Λίβερπουλ (εντός), Νιουκάστλ (εκτός) και Γουέστ Χαμ (εντός).

Η Λιντς με 36 παιχνίδια είναι 18η με 31 βαθμούς και έχει να αντιμετωπίσει την Γουέστ Χαμ (εκτός) και την Τότεναμ (εκτός).

Στην 17η θέση, σώζεται αν δεν αλλάξει τίποτα η Έβερτον που με 36 ματς έχει μαζέψει 32 βαθμούς και έχει μάλλον εύκολο πρόγραμμα κόντρα στις Γουλβς (εκτός) και Μπόρνμουθ (εντός) που δεν διεκδικούν τίποτα στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Και στην καλύτερη θέση όλων (16η) βρίσκεται η Νότιγχαμ Φόρεστ με 36 ματς και 34 βαθμούς. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη πήρε σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία από την Τσέλσι και έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Και αν το ματς κόντρα στην Άρσεναλ είναι τεράστιας δυσκολίας, αυτό της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην… άνετη Κρίσταλ Πάλας μπορεί να δώσει στην Φόρεστ τον βαθμό ή τους βαθμούς που θα απαιτούνται αν δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση παραμονής.

Ο ρόλος κλειδί της Σίτι στην υπόθεση σωτηρίας της Φόρεστ

Παρατηρώντας πιο στενά τις προηγούμενες αγωνιστικές, η διαφαινόμενη σωτηρία της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένη με την Μάντσετστερ Σίτι.

Η αφετηρία των 11 νικών είναι 18η Φεβρουαρίου. Τότε ήταν η τελευταία απώλεια βαθμών της αρμάδας του Γκουαρδιόλα. Και μάλιστα κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ, στο εκτός έδρας 1-1.

Έκτοτε μεταξύ των 11 νικών της Σίτι ήταν η εκτός έδρας επί της Σαουθάμπτον (4-1), η εντός νίκη επί της Λέστερ (3-1) και η εντός έδρας νίκη επί της Λιντς (2-1). Κοινώς μέσα στον τελευταίο ενάμισι μήνα οι Πολίτες έχουν νικήσει και τους τέσσερις άμεσους ανταγωνιστές της Φόρεστ στην κούρσα για το πιος θα προλάβει το… τρένο της Premier League, σε μία μάχη κατά τη διάρκειά της οποίας κάθε χαμένος ή κερδισμένος βαθμός έχει τεράστια σημασία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ