Σχολείο στο Μαϊάμι απαγορεύει ποίημα που διαβάστηκε στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Σχολείο στο Μαϊάμι απαγορεύει ποίημα που διαβάστηκε στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Θεωρούν ότι δεν είναι κατάλληλο για τις μικρότερες ηλικίες

Σχολείο στο Μαϊάμι απαγόρευσε το ποίημα που διαβάστηκε στην ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για τα παιδιά κάτω των 11 ετών.

Πρόκειται για ποίημα της Αφροαμερικανής, Αμάντα Γκόρμαν, που, σύμφωνα με το σχολείο, δεν είναι κατάλληλο για τις μικρότερες ηλικίες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από μια οργάνωση που αντιτίθεται με τις απαγορεύσεις των βιβλίων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Σάλος με πρώην μπασκετμπολίστρια που έχει παίξει στην Ελλάδα – Τα παράτησε όλα και άνοιξε Onlyfans (pics)

Μια μητέρα μαθητών, η Ντέιλι Σαλίνας, είχε ζητήσει στα τέλη Μαρτίου να αποσυρθούν πέντε βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου Μπομπ Γκρέιαμ, με το επιχείρημα ότι έκαναν «πολιτική κατήχηση» στα παιδιά, αποκαλύπτουν τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της οργάνωσης Florida Freedom to Read Project.

Μεταξύ των βιβλίων αυτών ήταν και το ποίημα «Ο λόφος που ανεβαίνουμε», το οποίο είχε απαγγείλει η Γκόρμαν στην ορκωμοσία του Μπάιντεν. Η ποιήτρια, 22 ετών τότε, είχε προκαλέσει αίσθηση και πολλά έργα της βρέθηκαν στις λίστες των ευπώλητων εκείνη την εποχή.

«Ο λόφος που ανεβαίνουμε» είχε ως στόχο να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε μια διχασμένη χώρα. Γράφτηκε μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ