Τι ζητά η οικογένεια για τη δασκάλα μετά την προβολή του «Αγόρια στο ντους» – Εξώδικο στον διευθυντή

Τι ζητά η οικογένεια για τη δασκάλα μετά την προβολή του «Αγόρια στο ντους» – Εξώδικο στον διευθυντή

Ο δικηγόρος της οικογένειας που κατήγγειλε τη δασκάλα μίλησε για την επιλογή της να προβάλει στους μαθητές της την ταινία «Αγόρια στο ντους».

Τους λόγους για τους οποίους γονείς ενός παιδιού που πηγαίνει στην Δ’ Δημοτικού ζητούν πειθαρχικό έλεγχο της δασκάλας, η οποία έδειξε στους μαθητές μια ταινία, το περιεχόμενο της οποίας κρίθηκε ακατάλληλο από κάποιους, εξηγεί μιλώντας στο in ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Όπως λέει, το παιδί της οικογένειας «αρρώστησε» μετά την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» και γι’ αυτό ζητούν να διαπιστωθεί αν το υλικό που προβλήθηκε στην αίθουσα είναι εγκεκριμένο και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα.

Διαβάστε επίσης: Ο τελικός του Μπαλτάκου: Συνάντηση… γιγάντων έξω από τη φυσούνα του Πανθεσσαλικού (pic)

«Πριν από δύο εβδομάδες, στις 10 ή 11 Μαΐου, το παιδί των εντολέων μου γύρισε στο σπίτι από το σχολείο με ιδιαίτερη δυσθυμία, έκανε εμετούς, δεν ήθελε να φάει και ήταν σε αμηχανία και σοκ.

Έτσι οι γονείς, άρχισαν να ρωτούν το παιδί τι είχε συμβεί και ξετύλιξαν τον μίτο της υπόθεσης. Όπως είπε το παιδί, την τελευταία ώρα του σχολείου, η δασκάλα έβαλε στην τάξη την ταινία «Αγόρια στο ντους» που έδειχνε ανήλικα αγόρια 12 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις. Η ταινία δείχνει αγόρια σε μια κατασκήνωση, όπου ο εκπαιδευτής αναλαμβάνει την «σκληραγώγησή» τους και όταν επέστρεφαν στα κρεβάτια τους ή ήταν στο ντους άρχιζαν να χαϊδεύονται, να θωπεύονται και να φιλιούνται.

Όταν τα παιδιά ρώτησαν τη δασκάλα γιατί τους έδειξε την ταινία, είπε «για να καταδείξουμε ότι ο εκπαιδευτής είναι φασίστας». Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό της η δασκάλα αλλά δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκπαίδευσης σε παιδιά 10 ετών» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή.

«Ζητούμε πειθαρχικό έλεγχο της δασκάλας – Δεν μπορεί το παιδί να προπαγανδίζεται να γίνει ομοφυλόφιλο»

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι νομικές ενέργειες της οικογένειας του μαθητή και τι ζητά, ο κ. Κατσιβαρδάς αναφέρει ότι έχουν στείλει εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το υπουργείο Παιδείας και «ζητούμε να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο υλικό και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα».

«Δεν μπορεί το σχολείο να μετατρέπεται σε άντρο προπαγάνδας και υποκειμενικών αντιλήψεων και δη για τα ευαίσθητα ζητήματα της ανηλικότητας.  Δεν μπορεί το παιδί να προπαγανδίζεται να γίνει ομοφυλόφιλο επειδή κάποιος δάσκαλος πρόσκειται εκεί ή οπουδήποτε αλλού. Και ετεροφυλόφιλο να ήταν το περιεχόμενο της ταινίας την ίδια αντίδραση θα είχαμε, ήταν ακατάλληλο για τα παιδιά» υποστηρίζει ο δικηγόρος.

Διαμαρτυρήθηκαν και άλλοι γονείς – «Μας βρίσκει αντίθετους να είμαστε Ουγκάντα ή Ταϊλάνδη»

Το εξώδικο επεδόθη την Παρασκευή και λόγω εκλογών δεν έχουν ακόμα αρχίσει οι διαδικασίες, λέει ο κ. Κατσιβαρδάς, τονίζοντας ότι οι γονείς είναι διατεθειμένοι να ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για την ηθική βλάβη του παιδιού τους.

«Κάποιοι άλλοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν προφορικά άλλοι μέσω έγγραφης καταγγελίας και μάλιστα κάποιοι επικοινώνησαν με ψυχίατρο ο οποίος με τη σειρά του μου τηλεφώνησε και δήλωσε στη διάθεσή μου να συνδράμει στην υπόθεση» λέει.

«Στρεφόμαστε κατά αυτής της συμπεριφοράς, να είμαστε κράτος δικαίου, όχι να είμαστε Ουγκάντα ή Ταϊλάνδη, που εμάς μας βρίσκει αντίθετους.

Πριν από το εξώδικο υπήρχαν προφορικές διαμαρτυρίες από γονείς και ο διευθυντής έκανε συστάσεις για να διατηρήσει τις ισορροπίες» καταλήγει ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Πολυβραβευμένη η ταινία «αγόρια στο ντους»

Η ταινία «Αγόρια στο ντους», που διαρκεί μόλις εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, γνωστός για το περιεχόμενο που απευθύνεται πάντα σε νεανικό κοινό. 

Στα βραβεία που έχει λάβει περιλαμβάνονται:

  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ
  • Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
  • Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ