Απειλεί ο Ακάρ: Να μην παρεξηγήσει η Ελλάδα τον διάλογο – Δεν πρόκειται για αδυναμία

Απειλεί ο Ακάρ: Να μην παρεξηγήσει η Ελλάδα τον διάλογο – Δεν πρόκειται για αδυναμία

Για νέο διάλογο μεταξύ των υπουργείων Αμυνας Τουρκίας και Ελλάδας μετά τις εκλογές, έκανε λόγο ο Χουλουσί Ακάρ, προειδοποιώντας ξανά για τα τετελεσμένα σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο αλλά και τις «ατυχείς» δηλώσεις για τον Πόντο κ.λπ.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, στην Κύπρο», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για απειλή» (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Defence Ministry).

Η «σφαγή της Τριπολιτσάς»

Ο τούρκος υπουργός ανέφερε πως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει νέος διάλογος μεταξύ των υπουργείων Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNTürk, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «ενώ διάγουμε μια τέτοια περίοδο, είναι πραγματικά ατυχές να βγαίνει κάποιος από εκεί και να κάνει τέτοιες δηλώσεις, για Πόντο κ.λπ. Αν εσύ προβαίνεις σε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες, τότε κι εμείς θα πούμε άλλα».

«Τι έκαναν στην Ανατολία, τις σφαγές του 1919-1922, τη σφαγή της Τριπολιτσάς. Δηλαδή το πράγμα ξεφεύγει. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να μην μπαίνουμε σε τέτοια θέματα, να μην μιλάμε για αυτά, ας αφήσουμε τους ιστορικούς να κάνουν αυτό που είναι να κάνουν. Αυτό που εμείς προτάσσουμε είναι ο αμοιβαίος διάλογος», πρόσθεσε.

Δεν είναι απλά τα προβλήματα

Για το Αιγαίο, δήλωσε ότι «το λέμε ξανά και ξανά. Τα προβλήματα στο Αιγαίο δεν είναι απλά προβλήματα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί άμεσα και ανά πάσα στιγμή. Επομένως, ας συστήσουμε αντιπροσωπείες και ας συζητήσουν για αρκετό διάστημα. Ας αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν και να βρουν λύσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ