Υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει στις 12:30 – Την Κυριακή συγκροτείται σε σώμα η νέα Βουλή

Υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει στις 12:30 – Την Κυριακή συγκροτείται σε σώμα η νέα Βουλή

Τι έχει ζητήσει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς από τους υπουργούς του.

Με θέμα την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου συνεδριάζει σήμερα το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Θα σφίξει τα λουριά για να αποφύγει το ΔΝΤ;

Ο Ιωάννης Σαρμάς έχει ζητήσει από τους υπουργούς να είναι ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ενώ έχει διαβεβαιώσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι λειτουργική, αν και δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.

Πότε θα συγκροτηθεί η νέα Βουλή

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, η νέα Βουλή θα συγκροτηθεί σε σώμα την Κυριακή, ενώ θα διαλυθεί την επομένη έτσι ώστε να προκηρυχθούν οι δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Τη θέση αυτή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατείχε στην προηγούμενη Βουλή ο Δημήτρης Βίτσας, που δεν εξελέγη.

Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προτείνει εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτείνει τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα. Στην προηγούμενη Βουλή, τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης κατείχε ο Απόστολος Αβδελάς, που δεν εξελέγη.

Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης «φευγαλέας» Βουλής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, αφού δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ