«Είναι υπέροχος άνθρωπος… » – Μητέρα υπέρ του καρδιοχειρουργού που καταγγέλλεται για 15 θανάτους παιδιών

«Είναι υπέροχος άνθρωπος… » – Μητέρα υπέρ του καρδιοχειρουργού που καταγγέλλεται για 15 θανάτους παιδιών

Η κ. Κατερίνα δεν μπορεί να πιστέψει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του γιατρού

Στο πλευρό του καρδιοχειρουργού, που ερευνάται για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, στέκεται μια μητέρα που σώθηκε το παιδί της,  μετά από ενέργειες του συγκεκριμένου γιατρού.

Η κ. Κατερίνα ήρθε σε επικοινωνία με τον γιατρό το 2019, επειδή το παιδί της είχε εκ γενετής καρδιοπάθεια και έπρεπε να χειρουργηθεί. «Πηγαίναμε στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά δεν το είχε καταλάβει κανείς ότι είχε πιο σοβαρό πρόβλημα απ’ ότι μας έλεγαν. Ο συγκεκριμένος σε συνεργασία με την καρδιολόγο είπαν ότι το παιδί είχε πιο σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε.

Η εγχείρηση έγινε σε ιδιωτική κλινική, καθώς στο νοσοκομείο Παίδων δεν υπήρχαν κλίνες στην εντατική. Το παιδί ήταν καλά μετά το χειρουργείο, με τη μητέρα του να δηλώνει στο MEGA πως «τη βδομάδα που ήμασταν μέσα ο γιατρός είχε πάντα επιτυχίες, απ’ αυτό που είδα».

«Επιλέξαμε αυτό τον γιατρό γιατί είχαμε βρεθεί με πολλούς γονείς που είχαν κάνει επέμβαση στον συγκεκριμένο. Ήταν ευχαριστημένοι», δήλωσε, προσθέτοντας πως επέλεξαν να γίνει η επέμβαση στην ιδιωτική κλινική ώστε να μη χάσουν άλλο χρόνο.

«Υπέροχος άνθρωπος, γιατρός και επιστήμονας»

«Η εγχείρηση μου κόστισε μόνο τους γιατρούς που ήταν στην ομάδα του. Τα νοσήλεια μάς τα πλήρωσε ο ανθρωπιστικός φορέας “Καρδιές για Όλους”. Κατόπιν συνεννόησης με τον καρδιοχειρουργό, ζήτησε κάποια χαρτιά που έπρεπε να τα δώσει στον φορέα για να μας βοηθήσουν».

Η κ. Κατερίνα δεν μπορεί να πιστέψει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού: «Ξέρω προσωπικά, από δική μου εμπειρία, ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μετά γιατρός και επιστήμονας», δήλωσε.

Εκείνο που την προβληματίζει είναι ότι η καταγγελία δεν είναι επώνυμη, ενώ τόνισε πως οι γονείς θα είχαν κινηθεί εξ αρχής νομικά σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού, με την ίδια να αναφέρει πως οι καταγγελίες πιθανότατα έγιναν για να συκοφαντήσουν τον γιατρό.

Η καταγγελία

Ο γνωστός καρδιοχειρουργός μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών έπειτα από επιστολή 15 γονέων. Η έρευνα ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας και συνεχίστηκε από τη Δικαιοσύνη, ενώ έγινε και μία παραγγελία στις αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, προκειμένου να ερευνηθεί ποια παιδιά έχουν πεθάνει και τι ακριβώς αναφέρουν οι γονείς τους.

Μελανό σημείο της επιστολής είναι το γεγονός πως είναι ανυπόγραφη. Δεν υπάρχουν τα ονόματα των γονέων, την ώρα μάλιστα που κανένας από αυτούς δεν έχει υποβάλλει μήνυση ή έστω καταγγελία σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.

«Ο γιατρός έχει κάνει αρκετές οικογένειες να υποφέρουν. Υποσχέθηκε το θαύμα, έλεγε ότι μόνο αυτός θα καταφέρει να σώσει τα παιδιά μας. Εμείς που το περάσαμε όλο αυτό το τραγικό γεγονός έχουμε ήδη προβεί σε καταγγελίες γι’ αυτόν τον υποτιθέμενο ‘άγιο’» αναφέρεται στη συγκεκριμένη επιστολή.

Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να διατυπωθεί με απόλυτη σαφήνεια η αιτία θανάτου αυτών των 15 παιδιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ