Τι βλέπουν οι Αρχές πίσω από την κυβερνοεπίθεση – Η ΕΥΠ και τα ηλεκτρονικά ίχνη που ταυτοποιήθηκαν

Τι βλέπουν οι Αρχές πίσω από την κυβερνοεπίθεση – Η ΕΥΠ και τα ηλεκτρονικά ίχνη που ταυτοποιήθηκαν

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες που ερευνούν την υπόθεση είναι ποιος πλήρωσε για να πραγματοποιηθεί η επίθεση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας επηρεάζοντας τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Αν και οι αρμόδιες Αρχές ασφαλείας μεταξύ αυτών και η ΕΥΠ που συμμετέχουν στις έρευνες έχουν μια εικόνα για το ποιος μπορεί να κρύβεται από τις δύο επιθέσεις, εντούτοις όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με αποδείξεις και απόλυτη σιγουριά.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες κινούνται προς την κατεύθυνση ταυτοποιήσεις ομάδας χάκερ που έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις και σε άλλες χώρες τόσο την Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Η ομάδα «Killnet»

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ήδη έχουν ταυτοποιηθεί λογαριασμοί γνωστών χάκερ της γνωστής ρώσικης ομάδας «Killnet».

Συγκεκριμένα όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων από την μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί πως στις επιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων, συμμετείχαν συνολικά 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ