Ρωσία: Χάνει τη στήριξη των ολιγαρχών φίλων του ο Πούτιν

Ρωσία: Χάνει τη στήριξη των ολιγαρχών φίλων του ο Πούτιν

Ως πιο θετική προοπτική διαφαίνεται η κήρυξης μιας Πύρρειου νίκης από την πλευρά του Πούτιν

Καθόλου αισιόδοξη δεν είναι πλέον η ρωσική πολιτική και οικονομική ελίτ ότι ο πόλεμος που κήρυξε ο Πούτιν με τις ευλογίες τους στην Ουκρανία θα έχει αίσιο ή πολύ απλά προσοδοφόρο για τα συμφέροντά τους αποτέλεσμα, με τους περισσότερους πλέον να βλέπουν μια παγωμένη σύρραξη ως το πιθανότερο και καλύτερο σενάριο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, πολλοί εκπρόσωποι της οικονομικής αφρόκρεμας της Ρωσίας αποσύρεουν την εμπιστοσύνη τους στον Πούτιν, καθώς έχουν αρχίσει να κουράζονται και επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου, αν και δηλώνουν πως αμφιβάλλουν ότι κάτι τέτοιο είναι στα σχέδια του Πούτιν. Αν και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αντισταθεί στον πρόεδρο για την εισβολή, η απόλυτη πίστη στην ηγεσία του έχει κλονιστεί, είπαν τέσσερις από τις πηγές.

Βλέπουν «Πύρρειο νίκη»

Δύο από τους ανθρώπους που μίλησαν στο Bloomberg είπαν χαρακτηριστικά ότι ως πιο θετική προοπτική διαφαίνεται η κήρυξης μιας Πύρρειου νίκης από την πλευρά του Πούτιν, ώστε να δώσει κάτι στους Ρώσους κρατώντας κάποιο κατεχόμενο τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Για αδιέξοδο των ρώσων ολιγαρχών κάνει λόγο ο Kirill Rogov, πρώην σύμβουλος της ρωσικής κυβέρνησης που εγκατέλειψε τη χώρα μετά την εισβολή και τώρα διευθύνει το Re:Russia, ένα think tank με έδρα τη Βιέννη. Φοβούνται, όπως υποστηρίζει, μη γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι για έναν πόλεμο χωρίς νόημα, προσθέτοντας ότι «είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο έχει εξαπλωθεί στους κόλπους της ρωσικής ελίτ η ιδέα ότι ο Πούτιν δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Η αυξανόμενη απογοήτευση είναι πιθανό να εντείνει την ανταλλαγή ευθυνών και κατηγοριών μεταξύ των εθνικιστών σκληροπυρηνικών και του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ