Ναυάγιο στην Πύλο: Τα αμείλικτα ερωτήματα – Η «κοινή λογική» και οι ευθύνες για τις εκατοντάδες ψυχές που χάθηκαν

Ναυάγιο στην Πύλο: Τα αμείλικτα ερωτήματα – Η «κοινή λογική» και οι ευθύνες για τις εκατοντάδες ψυχές που χάθηκαν

Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση για το εάν μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία με τους 78 μέχρι τώρα νεκρούς και τους 568 αγνοούμενους με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Μετά το πολύνεκρο ναυάγιο με τους τουλάχιστον 78 νεκρούς, ένας «κόμπος στο στομάχι» υπάρχει σε οποιονδήποτε δεν αντέχει να βλέπει τη Μεσόγειο (ή οποιαδήποτε άλλη θάλασσα του κόσμου) να γίνεται «υγρός τάφος» για πρόσφυγες και μετανάστες.

«Υγρός τάφος» για ανθρώπους που επιχειρούν να ξεφύγουν από πολέμους, δικτατορικά ή καταπιεστικά καθεστώτα, συνθήκες ακραίας φτώχειας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δίνει κάποιος μια περιουσία σε διακινητές για να καταφέρει να πατήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος και να ξεπεράσει τα κάθε λογής εμπόδια που έχει βάλει η «Ευρώπη – Φρούριο», όπως την ονομάζουν χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν και σήμερα στα συλλαλητήρια μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.

Τα αμείλικτα ερωτήματα

Την ίδια ώρα αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που θέτουν ακτιβιστές, κόμματα και φορείς, τα οποία αυξάνονται μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν έρθει τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας – και από τους ίδιους τους διασωθέντες.

Γιατί δεν υπήρξε επέμβαση σε ένα πλοίο που ήταν φανερό ότι ήταν θέμα χρόνου να ανατραπεί και να οδηγήσει στον πάτο της θάλασσας εκατοντάδες ανθρώπους;

Γιατί αποδέχθηκαν οι Αρχές, ελληνικές και ευρωπαϊκές, την «άρνηση βοήθειας» όσων έκαναν κουμάντο στο πλοίο του θανάτου όταν «κατακεραυνώνουν» τους διακινητές και (σωστά) αναδεικνύουν τις ευθύνες τους;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ