Αλεξέι Ναβάλνι: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για εξτρεμισμό – Υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο δικαστήριο

Αλεξέι Ναβάλνι: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για εξτρεμισμό – Υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο δικαστήριο

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, πολιτικός αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, παραμένει προφυλακισμένος.

Ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίστηκε ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου σήμερα αντιμετωπίζοντας νέες κατηγορίες για εξτρεμισμό που μπορεί να παρατείνουν την παραμονή του στη φυλακή για δεκαετίες.

Η ακροαματική διαδικασία έλαβε χώρα στην αποικία κρατουμένων IK-6 στο Μελέκοβο, περίπου 235 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπου ο Ναβάλνι ήδη εκτίει ποινές που συνολικά φθάνουν τα ενδεκάμισι χρόνια.

Οι υποστηρικτές του κατηγορούν τις ρωσικές αρχές ότι προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό του στη φυλακή για να τον φιμώσουν και να μην ασκεί κριτική στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν μέσω βιντεοσύνδεσης

Οι αρχές δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μέσω βιντεοσύνδεσης από κοντινή αίθουσα. Ο Ναβάλνι, αδύνατος, με μαύρη στολή φυλακής, κάθισε σε έδρανο κοιτώντας τα χαρτιά του και συνομιλώντας για λίγο με έναν από τους δικηγόρους του. Στη συνέχεια σηκώθηκε και μίλησε για περίπου τρία λεπτά, αμφισβητώντας την εξουσία του δικαστή. «Πιστεύω ότι, λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες συνθήκες και τον ποινικό νόμο, θα πρέπει να αποσυρθείτε», δήλωσε.

Νέα καταχώρηση στα δικαστικά αρχεία τον περασμένο μήνα έδειξε ότι οι νέες κατηγορίες σχετίζονται με έξι διαφορετικά άρθρα του ρωσικού ποινικού κώδικα, συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης και της χρηματοδότησης εξτρεμιστικής δραστηριότητας και τη σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ