Μπλίνκεν για ανταρσία Wagner: «Δεν έχουμε δει την τελευταία πράξη αυτής της κρίσης»

Μπλίνκεν για ανταρσία Wagner: «Δεν έχουμε δει την τελευταία πράξη αυτής της κρίσης»

Ίσως χρειαστούν μήνες για να εκτονωθεί η κρίση στη Ρωσία, ανέφερε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι η κρίση που προκλήθηκε στη Ρωσία μετά την πρωτοφανή αμφισβήτηση της εξουσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ίσως να μην έχει τελειώσει ακόμα, ενώ είναι πιθανό να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να εκτονωθεί.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε την εν λόγω υπόθεση ως «εσωτερικό ζήτημα» της Ρωσίας, τονίζοντας πως «δεν έχουμε δει ακόμα την τελευταία πράξη αυτής της κρίσης».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι ίσως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους μαχητές της Wagner.

Για την Ουκρανία

Ο Μπλίνκεν σε μια σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων σημείωσε ότι οι εντάσεις που οδήγησαν στην αποτυχημένη ανταρσία των δυνάμεων υπό την ηγεσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν αυξάνονται εδώ και μήνες και ότι η αναταραχή θα μπορούσε να επηρεάσει τις δυνατότητες της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην Ουκρανία, διασφαλίζοντας ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να πάρει πίσω εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ