Τα ακροδεξιά κόμματα επιστρέφουν στο πολιτικό προσκήνιο

Τα ακροδεξιά κόμματα επιστρέφουν στο πολιτικό προσκήνιο

«Τα ακροδεξιά κόμματα επιστρέφουν στις ελληνικές εκλογές καθώς οι συντηρητικοί επανέρχονται στην εξουσία».

Eνα ελάχιστα γνωστό πολιτικό κόμμα, οι «Σπαρτιάτες», που υποστηρίζεται από τον φυλακισμένο νεοναζί, Ηλία Κασιδιάρη, κατάφερε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, σηματοδοτώντας μια πολιτική επιστροφή για την ακροδεξιά.

Το κόμμα των Σπαρτιατών υποστηρίχθηκε σθεναρά από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εκτίει 13 χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως πρώην ηγετικό μέλος της Χρυσής Αυγής – ενός πολιτικού κόμματος νεοναζιστικής καταγωγής που συνδέεται με πολλαπλές βίαιες επιθέσεις και δολοφονίες.

Εν όψει των εθνικών εκλογών, το κοινοβούλιο είχε εισαγάγει αυστηρότερους κανόνες με σκοπό να εμποδίσει τον Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος. Ένα κόμμα που ίδρυσε στη φυλακή είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί κι έτσι ο ίδιος άλλαξε την υποστήριξή του, βάζοντας πλάτη στους «Σπαρτιάτες», όπως αναφέρει το Associated Press σε άρθρο με τίτλο «Τα ακροδεξιά κόμματα επιστρέφουν στις ελληνικές εκλογές καθώς οι συντηρητικοί επανέρχονται στην εξουσία».

«Εχουμε νικήσει έναν αλαζονικό εχθρό… αυτός είναι ένας μεγάλος θρίαμβος για την Ελλάδα και την πατρίδα μας», έγραψε σε tweet ο Κασιδιάρης από τις φυλακές.

Οι «Σπαρτιάτες» και η ΝΙΚΗ

Το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε συντριπτική νίκη στις εκλογές της Κυριακής, δίνοντας στον συντηρητικό ηγέτη Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός. Προκάλεσε μια τραγική ήττα στους κύριους αντιπάλους τους, το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρία μικρότερα κόμματα επρόκειτο να αποκτήσουν εθνική εκπροσώπηση» αναφέρει το άρθρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ