Ουκρανία: Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο πεδίο της μάχης την εξέγερση της Βάγκνερ

Ουκρανία: Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο πεδίο της μάχης την εξέγερση της Βάγκνερ

Η ματαιωθείσα ανταρσία ή το πραξικόπημα του Ομίλου Βάγκνερ πρόσφερε δραματικούς τίτλους, αλλά δεν απέφερε κέρδη στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία.

Μετά από μήνες εικασιών για το πότε θα ξεκινήσει και ποιοι θα είναι οι στόχοι της, η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας εξαπολύθηκε στις αρχές Ιουνίου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Ukrainian Armed Forces General Staff/via Reuters).

Με λίγες φανφάρες

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χρειάστηκε μερικές μέρες για να το αναγνωρίσει, στις 10 Ιουνίου, αν και ήταν σαφές από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η αρχική φάση είχε ξεκινήσει μέρες πριν.

Ενας λόγος που η αντεπίθεση ανακοινώθηκε χωρίς πολλές φανφάρες ήταν ότι μάλλον δεν πήγαινε σύμφωνα με το σχέδιο. Οι απώλειες της Ουκρανίας ήταν βαριές και το κέρδος προφανώς μικρό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί στη αρχή να ερευνούσαν για σημαντικές αδυναμίες στις ρωσικές γραμμές, αλλά δεν τις βρήκαν.

Οι ρωσικές πηγές αναγνώρισαν σύντομα ότι οι μάχες ήταν σκληρές – όπως συνεχίζουν να είναι. Η αντεπίθεση μπορεί να έχει ακόμα έντονη ορμή, αλλά οι προσπάθειες να παρουσιαστεί ότι μόλις ξεκίνησε είναι σίγουρα παραπλανητικές, γράφει σε ανάλυσή του ο Alexander Hill, καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ