Μαρόκο: Κατάργηση του βασιλικού διαγγέλματος από την επέτειο της Επανάστασης του Βασιλιά και του Λαού

Μαρόκο: Κατάργηση του βασιλικού διαγγέλματος από την επέτειο της Επανάστασης του Βασιλιά και του Λαού

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του μαροκινού βασιλικού Γραφείου, η επέτειος της «Επανάστασης του Βασιλιά και του Λαού», που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου, θα εξακολουθήσει να εορτάζεται κανονικά με μια διαφορά

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του μαροκινού βασιλικού Γραφείου, η επέτειος της «Επανάστασης του Βασιλιά και του Λαού», που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου, θα εξακολουθήσει να εορτάζεται κανονικά, αλλά χωρίς, πλέον, την εκφώνηση βασιλικού διαγγέλματος, δεδομένου ότι η επέτειος ακολουθεί το διάγγελμα για την επέτειο της Ενθρόνισης (30 Ιουλίου) και προηγείται εκείνου της έναρξης εργασιών της Βουλής (δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου).

Στο δελτίο τύπου διευκρινίζεται ότι «ο εορτασμός της σημαντικής αυτής επετείου ως εθνική εορτή παραμένει φωτεινός φάρος της ιστορίας του Μαρόκου και θα συνοδεύεται από όλες τις ακαδημαϊκές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις που εκφράζουν τη συμβολική της αξία, σε όλες τις περιφέρειες του Μαρόκου».

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, η απόφαση αυτή απευθύνει ένα ισχυρό γεωπολιτικό μήνυμα, σε ένα ρευστό περιφερειακό πλαίσιο. Σηματοδοτεί, αφενός, μια οριστική αποσύνδεση του Βασιλείου από το αποικιακό του παρελθόν, αποφεύγονταςτην επικράτηση της μνήμης σε βάρος της πολιτικής, και, αφετέρου, την αποφασιστική ένταξη του Μαρόκου στην αναπτυξιακή προσπάθεια, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Με αυτή την πρωτοβουλία, το Μαρόκο επανερμηνεύει το παρελθόν του απαλλαγμένο από συμπλέγματα, απελευθερωμένο από τα δεσμά της μνήμης και προσανατολισμένο στις προκλήσεις του αιώνα, με στόχο την προώθηση της εξέλιξης και της ευημερίας του, ως ελεύθερο έθνος. Η κίνηση αυτή, βοηθά και στην απαλλαγή των σχέσεων Γαλλίας-Μαρόκου από το βάρος της ιστορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ