Αγωνία για το νεογνό που μετέφερε η ΕΛΑΣ από την Πτολεμαΐδα στο Ιπποκράτειο

Αγωνία για το νεογνό που μετέφερε η ΕΛΑΣ από την Πτολεμαΐδα στο Ιπποκράτειο

Μέσα σε 24 λεπτά έφτασε από το Κλειδί Ημαθίας στο Ιπποκράτειο το ασθενοφόρο με το βρέφος συνοδεία των αστυνομικών.

Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στη μονάδα νεογνών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται το βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε χθες από νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, με την πολύτιμη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι γιατροί, ωστόσο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αισιοδοξούν. «Η μητέρα είναι καλύτερα, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και γίνεται ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μπορέσει το παιδάκι να κρατηθεί στη ζωή –και είναι ευχή όλων μας» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκρατείου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Και ο Ντόρσει περιμένει…

Οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση διακομιδής του βρέφους στο νοσοκομείο από το Κλειδί Ημαθίας, έχουν εκφράσει την επιθυμία να το βαφτίσουν.

Η «γέφυρα ζωής» για το μόλις δύο ωρών νεογνό

Το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και αμέσως κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα του βρέφους είχε υποστεί ρήξη πλακούντα με αποτέλεσμα το μωρό να πάθει περιγεννητική ασφυξία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου αυτό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Με τη συνδρομή των πληρωμάτων περιπολικών και δικυκλιστών αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης το νεογέννητο μωρό έφτασε σε 24 λεπτά από το Κλειδί στο νοσοκομείο της πόλης για να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ