Πολύπλευρο το δίλημμα της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ για την Δύση

Πολύπλευρο το δίλημμα της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ για την Δύση

Τόσο ο Τζο Μπάιντεν, όσο και οι ηγέτες της ΕΕ γνωρίζουν πως η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ενέχει μεγάλο ρίσκο.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, το αίτημα της Ουκρανίας για την είσοδο της χώρας στην συμμαχία επαναλαμβάνεται. Από ότι φαίνεται, η Δύση έχει διαφορετική άποψη, με τον Μπάιντεν να δηλώνει πως η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να εισέλθει στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα και με το CNN, η συμμαχία δεν έχει λάβει την τελική απόφαση σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν γνωρίζει αν αυτή η απόφαση θα βοηθήσει στην αποτροπή της Μόσχας ή στην αύξηση του κινδύνου ενός πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Η στάση του Μπάιντεν

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ρισκάρει πολλά, ως προς το Ουκρανικό, εγκρίνοντας την προμήθεια βομβών διασποράς στο Κίεβο, ως προς το θέμα του ΝΑΤΟ μοιάζει να μην αλλάζει την απόφαση του. Θα εγκρίνει το αίτημα για είσοδο στο ΝΑΤΟ, μόνο όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στο Κίεβο σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNN λέγοντας ότι η όλο και πιο έντονη εκστρατεία του είναι απίθανο να οδηγήσει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την είσοδο στο ΝΑΤΟ που θα προκύψει από τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στη Λιθουανία αυτή την εβδομάδα.

Ενώ ορισμένα ανατολικοευρωπαϊκά μέλη της συμμαχίας είναι αισιόδοξα για ένα πρόωρο χρονοδιάγραμμα υποδοχής της Ουκρανίας, ορισμένα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, είναι πιο επιφυλακτικά, εν μέρει λόγω φόβων ότι μία γρήγορη απόφαση για ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει την άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία που ο Μπάιντεν θέλει απεγνωσμένα να αποφύγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ