Ατύχημα με το τζετ σκι στην Ιεράπετρα: Συνελήφθη ο 32χρονος χειριστής – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 10χρονος

Ατύχημα με το τζετ σκι στην Ιεράπετρα: Συνελήφθη ο 32χρονος χειριστής – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 10χρονος

Σε δύο πλέον ανέρχονται οι συλλήψεις για το ατύχημα.

Σε συλλήψεις για το ατύχημα με το τζετ σκι που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου στην παραλία του Μακρύ Γιαλού στην Ιεράπετρα, και είχε σαν αποτέλεσμα ένα 10χρονο αγοράκι να έχει τραυματιστεί σοβαρά, προχώρησε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας έχουν συλληφθεί τόσο ο 32χρονος χειριστής του τζετ σκι όσο και ο εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Διαβάστε επίσης: Η «γραμμή» του Κορδόν, η δήλωση-μήνυμα και η εφαρμογή του πλάνου από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας συνελήφθη ο εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια), ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης συνελήφθη ο 32χρονος ημεδαπός χειριστής του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet ski), για παράβαση του άρθρου 291 παρ.3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια).

Ο 10χρονος που επέβαινε στο τζετ σκι με τον 32χρονο εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη καθώς φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, είναι σημαντικό να παραμείνει σταθερή η κατάσταση της υγείας του και το επόμενο 48ωρο ώστε να διαφύγει κάθε κίνδυνο. Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε ότι, έχει κατάγματα στο κρανίο και αιματώματα τα οποία ελπίζουν όλοι ότι, θα απορροφηθούν, από τον υγιή, δυνατό, νεανικό του οργανισμό.

Πώς έγινε το ατύχημα
O 10χρονος και η οικογένεια του βρίσκονταν στην Κρήτη όπου και απολάμβαναν τις διακοπές τους. Την ώρα που βρίσκονταν στην περιοχή του Ορμού στον Μακρύ Γιαλό, ο 10χρονος αποφάσισε να πάρει το τζετ σκι και να κάνει βόλτα μαζί με τον 32χρονο.

Κατά την επιστροφή τους στην ακτή ο 32χρονος φαίνεται αντί να ελάττωσε ταχύτητα να πάτησε ακόμα πιο πολύ το γκάζι με αποτέλεσμα το Jet ski στο οποίο επέβαιναν να «καρφωθεί» στις ξύλινες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση ενοικίασης του ταχύπλοου στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για περίθαλψη στα τραύματά του ενώ ο 10χρονος οδηγήθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Όπως είπε στον ALPHA, ο Ηρακλής Κορέας που είναι γιατρός και έσπευσε από τους πρώτους για να βοηθήσει το αγόρι: «Καθόμασταν στην αυλή όταν παρατηρήσαμε ένα τζετ σκι που ερχόταν στον δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα και να πηγαίνει με τελική ταχύτητα. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν σταματούσε, περιμέναμε μια μανούβρα. Τελικά το τζετ σκι χάθηκε από το οπτικό μου πεδίο και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος πρόσκρουσης».

Τρέχοντας στο σημείο της πρόσκρουσης ο γιατρός που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές,  είπε ότι «το παιδί καθόταν μπροστά. Όταν βρέθηκα στο σημείο το παιδί ήταν σε ύπτια θέση πάνω στο τζετ σκι και ο ενήλικας δεξιά κάτω από το τζετ σκι. Και οι δύο ήταν αιμόφυρτοι από το κεφάλι. Καλέσαμε άμεσα το 166 και ξεκινήσαμε διαδικασία διασφάλισης των τραυμάτων.

Έμπειρος χειριστής τζετ σκι ο 32χρονος

«Από όσα έχω μάθει το 10χρονο αγόρι που έχει καταγωγή από τη μητέρα του από τον Μακρύ Γιαλό και έχει μεγαλώσει με την οικογένεια του στη Γερμανία, όπως και ο 32χρονος φίλος της οικογένειας, που οδηγούσε το τζετ σκι, είχαν ολοκληρώσει τη βόλτα τους στη θάλασσα και είχαν πάρει το διάδρομο προς το σημείο όπου έπρεπε να σταματήσουν το τζετ σκι, πιο μακριά από την ακτή, μπαίνοντας με μικρή ταχύτητα προς το σημείο του τερματισμού.

Για άγνωστο λόγο δεν έκοψαν ταχύτητα, μπήκαν με φόρα στον διάδρομο του τερματισμού και βγήκαν στη στεριά χτυπώντας σε έναν ξύλινο στύλο που βρίσκεται μπροστά στην κατασκευή, όπου φυλάσσονται τα πλωτά μέσα. Ο ιδιοκτήτης των θαλασσίων σπορ, που θα μπορούσε να σταματήσει το τζετ σκι χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ το οποίο είχε στα χέρια του, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς είχε εμπιστοσύνη στον 32χρονο που έβλεπε ότι κατευθυνόταν προς τον τερματισμό. Το παιδί που καθόταν μπροστά από τον οδηγό χτύπησε με το κεφάλι πάνω στο ξύλινο σταθερό σημείο και άρχισε αμέσως να αιμορραγεί ενώ ο 32χρονος που ήταν πίσω του,  τραυματίστηκε πολύ ελαφριά.

Ο 32χρονος είναι έμπειρος χειριστής των τζετ σκι καθώς εργαζόταν στην επιχείρηση του εκμισθωτή των θαλασσίων σπορ και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το περιστατικό όπως μου το περιγράφουν. Σίγουρα το ατύχημα οφείλεται στην κακή στιγμή και στην απροσεξία.

Πάντως ολόκληρη η τοπική κοινωνία του Μακρύ Γιαλού είναι συγκλονισμένη από τον τραυματισμό του παιδιού και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το ατύχημα, καθώς είναι πολύ σπάνιο να σημειωθεί τραυματισμός με τζετ σκι στη στεριά. Συνήθως καταγράφονται τραυματισμοί με αυτά τα θαλάσσια μοτοποδήλατα μέσα στη θάλασσα και όχι στην ακτή», είπε στο neakriti.gr, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Μανόλης Βρυγιωνάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ