Μαρόκο – ΕΕ : επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για συνεργασία στον τομέα της βιώσιμης αλιείας

Μαρόκο – ΕΕ : επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για συνεργασία στον τομέα της βιώσιμης αλιείας

Αμφότερα τα δύο μέρη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γι’αυτή την υποδειγματική συνεργασία και υπογράμμισαν τα θετικά αποτελέσματα της αλιευτικής συμφωνίας.

Μετά τις δηλώσεις του μαροκινού ΥΠΕΞ, Nάσερ Μπουρίτα, ότι «το Μαρόκο θα αποφασίσει για το μέλλον της συνεργασίας με την ΕΕ στον τομέα της αλιείας», το Μαρόκο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο τύπου χτες, 13 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες, ότι «θα συνεχίσουν την επιστημονική συνεργασία με κοινό στόχο τη βιωσιμότητα των αλιευτικών πόρων στην περιοχή».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε μετά το πέρας της 5ης συνόδου της αρμόδιας για την παρακολούθηση της Συμφωνίας Σύμπραξης στον τομέα της Βιώσιμης Αλιείας (ΣΣΒΑ) μεταξύ του Βασιλείου του Μαρόκου και της ΕΕ Μικτής Επιτροπής, τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για συνεργασία στον τομέα, σύμφωνα με τη ΣΣΒΑ που «παραμένει σε ισχύ». Η ΕΕ τόνισε την «μεγάλη σημασία» αυτής της σύμπραξης με το Μαρόκο, εκφράζοντας την επιθυμία της να τη διατηρήσει, προωθώντας έτσι την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και το αμοιβαίο συμφέρον.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Επίσημη πρόταση 17.500.000 € η Λανς για τον Λιβάι Γκαρσία – Η… τρελή απάντηση της ΑΕΚ

Αμφότερα τα δύο μέρη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γι’αυτή την υποδειγματική συνεργασία και υπογράμμισαν τα θετικά αποτελέσματα της αλιευτικής συμφωνίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευεργετικές της συνέπειες στην ανάπτυξη του αλιευτικού τομέα στο Μαρόκο, στον θετικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιριών για τις γυναίκες και τους νέους στον κλάδο, ενώ επισημάνθηκε ότι τα αναπτυξιακά έργα στον τομέα της αλιείας ενδέχεται να συνεχιστούν μετά τη λήξη του Πρωτοκόλλου, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται σε αυτό.

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ