«Φλέγεται» η νότια Ισπανία – Θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών

«Φλέγεται» η νότια Ισπανία – Θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών

Ο καύσωνας πλήττει τη νότια Ισπανία.

Η Ισπανία ασφυκτιά και πάλι σήμερα, με θερμοκρασίες «ασυνήθιστα υψηλές» για την εποχή, που κατά τόπους ξεπέρασαν και τους 44 βαθμούς Κελσίου, όμως ανέφερε η εθνικής μετεωρολογική υπηρεσία Aemet.

Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε πάνω από τους 44 βαθμούς το απόγευμα σε πολλές πόλεις της Ανδαλουσίας, από την Κόρδοβα μέχρι τη Χαέν, κατά την πρώτη ημέρα του τρίτου καύσωνα που βιώνει η χώρα φέτος το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Η Ρεάλ έκλεισε με κέρδη 11,8 εκατ. ευρώ την περσινή σεζόν

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες
«Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, όχι συνηθισμένες, μολονότι διανύουμε ήδη την πιο ζεστή περίοδο του έτους», σχολίασε η Aemet στο Twitter, εκτιμώντας ότι σε ορισμένες περιοχές μπορεί να «πέσουν» τα προηγούμενα ρεκόρ.

Αυτές οι «ασυνήθιστα υψηλές» θερμοκρασίες κυμαίνονται 5-10 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο για την ενδοχώρα και τις Βαλεαρίδες νήσου. Η κατάσταση αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί αύριο, με θερμοκρασίες υψηλότερες κατά 10-15 βαθμούς από τον μέσο όρο για την εποχή.

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε εξάλλου ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει «πολύ υψηλός» για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ