Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανέστειλαν την αεροπορική επιδρομή στην Κριμαία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανέστειλαν την αεροπορική επιδρομή στην Κριμαία

Ο ρωσικός στρατός έπληξε ουκρανικές θέσεις σε αρκετές κοινότητες στις περιφέρειες Χαρκίβ και Λουγκάνσκ

Μεγάλοι σχηματισμοί των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων έχουν περάσει στην επίθεση στον τομέα της Κούπιανσκ (βορειοανατολικά) και μαίνονται σφοδρές μάχες, ανέφεραν χθες Δευτέρα ουκρανοί αξιωματούχοι. Ο στρατός της Ουκρανίας άρχισε ευρείας κλίμακας αντεπίθεση σε ανατολικούς και νότιους τομείς της χώρας πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Όμως αξιωματικοί του επισημαίνουν πως εντατικοποιείται η δραστηριότητα των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στην Κούπιανσκ και την κοντινή Λίμαν, πόλεις που ανακτήθηκαν από το Κίεβο μόλις στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Αντεπίθεση των Ρώσων στην Χαρκίβ

Εξηγούν πως μεγάλος αριθμός ρώσων στρατιωτικών προσπαθεί να διαπεράσει τις ουκρανικές γραμμές άμυνας στον τομέα. «Για δυο συνεχόμενες ημέρες ο εχθρός βρίσκεται ενεργά στην επίθεση στον τομέα της Κούπιανσκ, στην περιφέρεια Χαρκίβ», ανέφερε μέσω Telegram η ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

«Αμυνόμαστε. Διεξάγονται σφοδρές μάχες και οι θέσεις και των δυο πλευρών μεταβάλλονται δυναμικά αρκετές φορές κάθε μέρα», πρόσθεσε. Ο Σερχίι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος του ανατολικού σχηματισμού του ουκρανικού στρατού, λογαριάζει πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100.000 άνδρες και πάνω από 900 άρματα μάχης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο αριθμός αυτός, δήλωσε ο κ. Τσερεβάτι στην ουκρανική κρατική τηλεόραση, είναι συγκρίσιμος με αυτόν (≈120.000) που είχε αναπτύξει η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ στην κορύφωση του πολέμου στο Αφγανιστάν (1979-1989). Ο Κιρίλο Μπούντανοφ, ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωνε τον Μάιο πως στην Ουκρανία είναι ανεπτυγμένοι κάπου 370.000 ρώσοι στρατιωτικοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ