Ευθύμης Λέκκας: «Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει»

Ευθύμης Λέκκας: «Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει»

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όταν καίγεται ένα τμήμα δάσους στην Αττική, αυτό έχει σοβαρή περιβαλλοντική επίπτωση» ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε σε συνέντευξη του για την κλιματική αλλαγή που οδηγεί σε μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας. Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών, σχολίασε πως οι πυρκαγιές ενισχύουν την κλιματική κρίση και το αντίθετο.

Μιλώντας στο MEGA και στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και τις κατολισθήσεις, την ξηρασία, τα πλημμυρικά φαινόμενα», όπως είπε.

«Tο περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει σε λίγο»

«Είμαστε σε έναν κύκλο που περιστρέφεται με όλο και αυξανόμενη ταχύτητα και τα γεγονότα ακολουθούν το ένα το άλλο με τρομερή ταχύτητα. «Η πυρκαγιά δεν είναι σε μεγάλη έκταση αλλά είναι σε κομβικά σημεία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όταν καίγεται ένα τμήμα δάσους στην Αττική, αυτό έχει σοβαρή περιβαλλοντική επίπτωση.

Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει σε λίγο. Τα δάση που απέμειναν είναι συγκεκριμένα. Επίσης, και στη Ρόδο η μεγάλη πυρκαγιά είναι σε κομβικό σημείο και θα είναι μεγάλες οι επιπτώσεις και εκεί», είπε αρχικά.

Τρία στάδια

Αναφορικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται, ο κ. Λέκκας είπε πως όλες οι ενέργειές θα πρέπει να κατανέμονται σε τρία στάδια. Την πρόληψη, την περίοδο της πυρκαγιάς και μετά την πυρκαγιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ