Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο που σοκάρει – Η στιγμή που δημιουργείται πυροστρόβιλος και παρασύρει τα πάντα

Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο που σοκάρει – Η στιγμή που δημιουργείται πυροστρόβιλος και παρασύρει τα πάντα

Η δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη για 5η συνεχή ημέρα στο νησί της Ρόδου και σήμερα εξερράγη, εκδηλώνοντας ακραία συμπεριφορά.

Η φωτιά στη Ρόδο που καίει από την Τρίτη (18/7), και σήμερα Σάββατο εξερράγη και μαίνεται εκτός ελέγχου, κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της με βίντεο να δείχνει τη δημιουργία πυροστροβίλου στην κορυφή ενός λόφου.

Στο βίντεο που τράβηξε ο Γιώργος Δεσποτάκης και μετέδωσε το meteo.gr, καταγράφεται ο στροβιλισμός του αέρα που παρασύρει τις φλόγες, ενώ διακρίνονται επίσης οι φλόγες χαμηλότερα στο λόφο να κατευθύνονται προς το σημείο δημιουργίας του πυροστροβίλου.

Σύμφωνα με το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη για 5η συνεχή ημέρα στο νησί της Ρόδου και σήμερα εξερράγη, εκδηλώνοντας ακραία συμπεριφορά.

Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες

Σε δορυφορική εικόνα του METEOSAT-11 αποτυπώνεται, νωρίτερα το μεσημέρι (22.07.2023, 15:20), η μεταφορά του πυκνού καπνού από τους βόρειους/βορειοδυτικούς ανέμους, χαρακτηριστικό δείγμα της έντονης καύσης λόγω των πολύ ξηρών και θερμών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης ομάδα χαρτών αναδεικνύει τους λόγους της σημερινής της έκρηξης. Εκτιμώμενη ευφλεκτότητα, ταχύτητα εξάπλωσης, θερμική ένταση και δυσκολία ελέγχου ήταν σήμερα στο ανώτατο επίπεδο επικινδυνότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ